Dinoland Zwolle

Gestolen dino's uit pretpark zijn terecht

02-01-2019, 19:14 uur | Reacties

Twee dino's die in december gestolen werden uit pretpark Dinoland in Zwolle, zijn terecht. De gigantische beelden blijken gestolen te zijn door Oudejaarsvereniging De Oliebol uit het Drentse Vledder. Het duurde een kwartier om de twee dinosaurussen op te halen, schrijft de club in een verklaring.

"Gezien de omvang van de twee beelden, van bijna zes meter lang en drie meter hoog, een hele prestatie", meldt de vereniging trots. De publiekstrekkers stonden langs een drukke weg in het centrum van Zwolle. "Bovendien is het politiebureau net om de hoek, maar dit alles weerhield de dinodieven er niet van om ze te ontvreemden."


ZIE OOK: Twee dino's gestolen uit pretpark in Zwolle

De Spinosaurus en Tyrannosaurus rex keren zaterdag terug naar Dinoland. Het pretpark keurt de actie niet goed, zegt een woordvoerder. "Het ongevraagd meenemen van spullen geeft ook niet het goede voorbeeld aan kinderen."

Toch begrijpt het attractiepark naar eigen zeggen dat het om een grap gaat. "En we zijn bereid de aangifte die we hebben gedaan, in te trekken." Wel vraagt Dinoland de vereniging om een donatie te doen aan de Zwolse dierenopvang Flappus. "Omdat niet alleen onze dino's, maar veel levende dieren een moeilijke tijd hebben met oud en nieuw."ZIE OOK: Politie boos over reclamestunt van escape room

Reacties