Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dinoland Zwolle

Gestolen dino's uit pretpark zijn terecht

02-01-2019, 19.14 uur

Twee dino's die in december gestolen werden uit pretpark Dinoland in Zwolle, zijn terecht. De gigantische beelden blijken gestolen te zijn door Oudejaarsvereniging De Oliebol uit het Drentse Vledder. Het duurde een kwartier om de twee dinosaurussen op te halen, schrijft de club in een verklaring.

"Gezien de omvang van de twee beelden, van bijna zes meter lang en drie meter hoog, een hele prestatie", meldt de vereniging trots. De publiekstrekkers stonden langs een drukke weg in het centrum van Zwolle. "Bovendien is het politiebureau net om de hoek, maar dit alles weerhield de dinodieven er niet van om ze te ontvreemden."

De Spinosaurus en Tyrannosaurus rex keren zaterdag terug naar Dinoland. Het pretpark keurt de actie niet goed, zegt een woordvoerder. "Het ongevraagd meenemen van spullen geeft ook niet het goede voorbeeld aan kinderen."

Toch begrijpt het attractiepark naar eigen zeggen dat het om een grap gaat. "En we zijn bereid de aangifte die we hebben gedaan, in te trekken." Wel vraagt Dinoland de vereniging om een donatie te doen aan de Zwolse dierenopvang Flappus. "Omdat niet alleen onze dino's, maar veel levende dieren een moeilijke tijd hebben met oud en nieuw."Meer Dinoland Zwolle
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be