Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Games

Zelf een attractie besturen? Website lanceert achtbaansimulaties

05-01-2019, 15.01 uur | Reacties

Pretparkfans kunnen nu vanuit hun luie stoel beleven hoe het is om een attractie te besturen. Vandaag is de website Ride Sims 2.0 gelanceerd, waarop verschillende realistische simulaties staan van achtbanen uit bekende Europese pretparken. Zo is het mogelijk om dive coaster Baron 1898 uit de Efteling en multi-launch coaster Taron uit Phantasialand te bedienen.

Spelers van de gedetailleerde games krijgen de opdracht om zo veel mogelijk bezoekers een ritje te laten maken. Daarvoor hebben ze een groot controlepaneel tot hun beschikking, inclusief de mogelijkheid om beugels en poorten te openen en te sluiten en treinen toe te voegen en te verwijderen. Ook kunnen er - net als in het echt - technische storingen optreden.

Er bestaan ook simulaties van Rock 'n' Roller Coaster en Space Mountain: Mission 2 uit Disneyland Paris, lanceerachtbaan Helix uit het Zweedse Liseberg en de verdwenen thrillride Ripsaw uit het Britse Alton Towers.

Highscore
Pretparksimulaties waren jaren geleden aardig populair op internet. Ride Sims 2.0 blaast die traditie nieuw leven in met enkele nieuwe spellen en opties. Zo bestaat er nu een highscore per uur en bevat elke simulatie extra uitdagingen om punten te scoren.

De gratis games zijn te vinden op de website ridesims.com. Een account aanmaken is verplicht. Omdat ze gebruikmaken van Adobe Flash en verschillende toetsenbordcombinaties, werken de spellen niet op smartphones.

Meer games