Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park breekt bezoekersrecord in rampjaar 2018

02-01-2019, 19.57 uur | Reacties

Europa-Park kijkt met gemengde gevoelens terug op 2018. Het grootste attractiepark van Duitsland werd in mei getroffen door een gigantische brand die een attractie en een themagebied verwoestte. Verder botsten twee monorailtreinen op elkaar en liet de ingebruikname van een vernieuwde achtbaan maanden op zich wachten. Maar ondanks alle ellende werd er wel opnieuw een bezoekersrecord gebroken.

Vorig jaar verwelkomde het pretpark meer dan 5,6 miljoen bezoekers. Dat is iets meer dan in 2017. Het park noemt in een persbericht geen concrete cijfers. Eigenaar Roland Mack is tevreden met het resultaat. "We zijn erg blij dat onze gasten ondanks de brand in mei zo loyaal zijn gebleven", zegt hij.

"De hete zomer was niet bevordelijk voor het aantal bezoekers, maar het Halloween- en winterseizoen hebben alles in evenwicht gehouden. Ons resort wordt een internationale vakantiebestemming voor het hele gezin."

Rulantica
Directeur Thomas Mack verwacht dat het bezoekersaantal binnen afzienbare tijd groeit naar maar liefst 6,5 miljoen mensen per jaar, vertelde hij eerder. De komst van waterpark Rulantica moet daar onder meer voor zorgen. De opening vindt plaats in het najaar van 2019. Komend voorjaar gaat al een nieuw hotel met 1300 bedden open.

Entreekaarten voor Europa-Park gaan dit jaar 52 euro kosten, 2,50 euro meer dan in 2018. Europa-Park is na Disneyland Paris het best bezochte pretparkresort van Europa.

Meer Europa-Park