Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium stapt uit Nederlandse Vereniging van Dierentuinen

01-01-2019, 20.10 uur | Reacties

Het Dolfinarium in Harderwijk is niet langer lid van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Het zeedierenpark heeft besloten om uit de branchevereniging te stappen, bevestigt directeur Bert van de Hoef aan Looopings.

"Het Dolfinarium heeft de strategische keuze gemaakt om zich te ontwikkelen van een zeezoogdierenpark tot een waterpark met dieren, maar ook andere waterattracties", legt Van de Hoef uit. "Het is dus geen dierentuin meer, maar meer een waterleisurepark. Lidmaatschap van de NVD is daarom niet meer logisch."

De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen werd in 1966 opgericht. Er blijven nu dertien leden over. Dat zijn Apenheul, AquaZoo Friesland, Burgers' Zoo, DierenPark Amersfoort, Dierenrijk, Wildlands Adventure Zoo , Diergaarde Blijdorp, GaiaZOO, Artis, Ouwehands Dierenpark, Safaripark Beekse Bergen, Avifauna en ZooParc Overloon. Zij werken onder meer samen op het gebied van beleid, educatie, onderzoek en natuurbehoud.

Enkele jaren geleden koos het Dolfinarium er al voor om de Club van Elf - de branchevereniging voor Nederlandse dagattracties - de rug toe te keren. "Ik zie voor ons eerlijk gezegd de toegevoegde waarde niet", zei directeur Van de Hoef destijds.

Meer Dolfinarium