Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp

Blijdorp blijft populairste dierentuin van Nederland, maar concurrentie komt dichterbij

09-01-2019, 18.13 uur

Ondanks een daling van het bezoekersaantal blijft Diergaarde Blijdorp de populairste dierentuin van Nederland. De Rotterdamse zoo trok vorig jaar 1,43 miljoen bezoekers, tegenover 1,46 miljoen in 2017. Dat heeft het park zojuist bekendgemaakt.

Het Amsterdamse dierenpark Artis zit Blijdorp op de hielen. Daar werden het afgelopen jaar net iets meer dan 1,4 miljoen gasten verwelkomd. Daarna volgen Safaripark Beekse Bergen, Ouwehands Dierenpark en Burgers' Zoo met ongeveer 1,1 miljoen bezoekers.

Hoewel de bezoekersaantallen van Blijdorp al jaren dalen, is de directie tevreden over de score. "Een mooi resultaat ondanks het koude, natte voorjaar en de extreem warme en droge zomer", laat een woordvoerder weten.

Als hoogtepunten worden onder meer de opening van het geladaverblijf en het binnenhalen van vier ernstig bedreigde leguanen genoemd.

De komende jaren staan in het teken van het stapsgewijs vernieuwen van onderwaterwereld Oceanium. "De financiering hiervan en de restauratie van de rijksmonumenten zal veel aandacht vragen", staat in een persbericht. Blijdorp kampt al een tijdje met geldgebrek.

Meer Diergaarde Blijdorp
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be