Diergaarde Blijdorp

Blijdorp blijft populairste dierentuin van Nederland, maar concurrentie komt dichterbij

09-01-2019, 18.13 uur | Reacties

Ondanks een daling van het bezoekersaantal blijft Diergaarde Blijdorp de populairste dierentuin van Nederland. De Rotterdamse zoo trok vorig jaar 1,43 miljoen bezoekers, tegenover 1,46 miljoen in 2017. Dat heeft het park zojuist bekendgemaakt.

Het Amsterdamse dierenpark Artis zit Blijdorp op de hielen. Daar werden het afgelopen jaar net iets meer dan 1,4 miljoen gasten verwelkomd. Daarna volgen Safaripark Beekse Bergen, Ouwehands Dierenpark en Burgers' Zoo met ongeveer 1,1 miljoen bezoekers.


ZIE OOK: Dierentuin Artis breekt bezoekersrecord ondanks hete zomer

Hoewel de bezoekersaantallen van Blijdorp al jaren dalen, is de directie tevreden over de score. "Een mooi resultaat ondanks het koude, natte voorjaar en de extreem warme en droge zomer", laat een woordvoerder weten.

Als hoogtepunten worden onder meer de opening van het geladaverblijf en het binnenhalen van vier ernstig bedreigde leguanen genoemd.

De komende jaren staan in het teken van het stapsgewijs vernieuwen van onderwaterwereld Oceanium. "De financiering hiervan en de restauratie van de rijksmonumenten zal veel aandacht vragen", staat in een persbericht. Blijdorp kampt al een tijdje met geldgebrek.

ZIE OOK: Bijzondere apen ontdekken nieuw verblijf in Blijdorp

Reacties