Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Dierentuin Artis breekt bezoekersrecord ondanks hete zomer

31-12-2018, 12.34 uurBeeld: Edwin Butter

Ondanks de snikhete zomer heeft dierenpark Artis dit jaar opnieuw een bezoekersrecord gebroken. Vrijwel alle pretparken en dierentuinen in Nederland hadden last van het warme weer. Toch ontving de Amsterdamse dierentuin net iets meer bezoekers dan in 2017.

Dat heeft directeur Rembrandt Sutorius bekendgemaakt. Er werden ruim 1,4 miljoen gasten verwelkomd. "Dit laat zien dat het publiek behoefte heeft om natuur en cultuur te ervaren en dat Artis daar de uitgelezen plek voor is", aldus Sutorius.

Tot nu toe was Diergaarde Blijdorp in Rotterdam de beste bezochte dierentuin van Nederland, met 1,46 miljoen bezoekers in 2017. Het is nog niet duidelijk of Artis de concurrent heeft ingehaald. Blijdorp heeft over 2018 nog geen cijfers bekendgemaakt.

In 2019 opent Artis een nieuw verblijf voor de zwarte slingerapen. Op dit moment zitten zij nog in het Zoogdierenhuis. Ze krijgen een nieuw leefgebied op een eiland in een vijver.Meer Artis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be