Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-achtbaan Vogel Rok eindelijk weer op volle capaciteit

31-12-2018, 10.04 uurBeeld: @KevinWeijden

De overdekte achtbaan Vogel Rok in de Efteling draait eindelijk weer op volle capaciteit. Vanwege problemen met de remmen werd één van de drie treinen eind 2014 van de baan gehaald. Sindsdien waren er steeds maximaal twee treinen operationeel. Dat zorgde voor langere rijen dan voorheen.

Nu staan er voor het eerst in vier jaar tijd weer drie treinen tegelijk op de baan, waardoor de wachtrij sneller doorloopt. Ondanks enorme drukte kwam de wachttijd gisteren bijvoorbeeld niet boven de dertig minuten uit.

Eind 2014 bleek dat de karretjes van de rollercoaster te abrupt tot stilstand kwamen wanneer er drie treinen tegelijkertijd reden. Bij een grote opknapbeurt zijn de remmen onlangs opnieuw geprogrammeerd, waardoor treinen nu soepeler stoppen en minder snel optrekken.

Vogel Rok opende bijna 21 jaar geleden. De twintig meter hoge achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma haalt een topsnelheid van 65 kilometer per uur. Bij de renovatie zijn onlangs ook verschillende licht- en geluidseffecten toegevoegd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be