Efteling

Efteling-achtbaan Vogel Rok eindelijk weer op volle capaciteit

31-12-2018, 10.04 uur | ReactiesFoto: @KevinWeijden

De overdekte achtbaan Vogel Rok in de Efteling draait eindelijk weer op volle capaciteit. Vanwege problemen met de remmen werd één van de drie treinen eind 2014 van de baan gehaald. Sindsdien waren er steeds maximaal twee treinen operationeel. Dat zorgde voor langere rijen dan voorheen.

Nu staan er voor het eerst in vier jaar tijd weer drie treinen tegelijk op de baan, waardoor de wachtrij sneller doorloopt. Ondanks enorme drukte kwam de wachttijd gisteren bijvoorbeeld niet boven de dertig minuten uit.


ZIE OOK: Efteling-achtbaan Vogel Rok in de problemen door pijnlijke remmen

Eind 2014 bleek dat de karretjes van de rollercoaster te abrupt tot stilstand kwamen wanneer er drie treinen tegelijkertijd reden. Bij een grote opknapbeurt zijn de remmen onlangs opnieuw geprogrammeerd, waardoor treinen nu soepeler stoppen en minder snel optrekken.

Vogel Rok opende bijna 21 jaar geleden. De twintig meter hoge achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma haalt een topsnelheid van 65 kilometer per uur. Bij de renovatie zijn onlangs ook verschillende licht- en geluidseffecten toegevoegd.

ZIE OOK: Video: nieuwe effecten en geluiden in Efteling-achtbaan Vogel Rok

Reacties