Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Kermis

Moeder na incident met achtbaan: 'Mijn dochter was bijna dood'

30-12-2018, 17:09 uur | Reacties

Een 4-jarig meisje is ternauwernood ontsnapt aan de dood op de kermis in de Franse stad Duinkerke. Dat beweert de moeder van het kind. Het meisje stapte vorige week zondag in de achtbaan Le Cobra. Omdat ze niet voldeed aan de lengte-eis, moest ze begeleid worden door een volwassene. Maar voordat haar moeder was ingestapt, ging het treintje al rijden.

"Ik ben gaan rennen omdat ik weet dat mijn dochter te klein is om alleen een ritje te maken", vertelt de vrouw aan de regionale krant Le Phare Dunkerquois. "Toen heb ik mezelf in het karretje gegooid, met mijn benen nog buiten boord. Mijn linkervoet raakte steeds de zijkanten van de attractie."

ZIE OOK: Man zwaargewond na val van kermisattractie

De zus van de vrouw, die stond te kijken, begon vervolgens te schreeuwen naar medewerkers van de attractie. Die begrepen niet wat er aan de hand was. Na twee rondjes kon de moeder weer uitstappen. "Als ik niet was ingestapt, was ik mijn dochter kwijtgeraakt", denkt ze. "Zonder mij had ze geen enkele bescherming. Ze had zo kunnen opstaan. Mijn dochter was bijna dood."

In een reactie laat de exploitant weten dat het meisje waarschijnlijk niet uit de achtbaan gevallen zou zijn, zelfs zonder begeleiding of veiligheidsbeugel. "Deze ophef is nergens voor nodig", zegt hij. "Deze vrouwen hebben me geduwd en tegen me geschreeuwd. Ze mogen van geluk spreken dat ze vrouwen zijn en geen mannen..."

De kermisbaas geeft toe dat medewerkers niet goed hebben opgelet. "We hebben niet voortdurend onze ogen op de baan", zegt hij. "Dit was een kort moment van onoplettendheid. Maar er was geen schade, er waren geen verwondingen en ik was vriendelijk: ik heb de kaartjes terugbetaald."

Bij de opbouw van de kermis in Duinkerke vond ook een incident plaats. Een personeelslid van de Break Dance moest worden afgevoerd nadat hij zeven meter naar beneden viel.

ZIE OOK: Kermisachtbaan beschadigd door hijskraan

Reacties
Bijdrage