Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Moeder na incident met achtbaan: 'Mijn dochter was bijna dood'

30-12-2018, 17.09 uur

Een 4-jarig meisje is ternauwernood ontsnapt aan de dood op de kermis in de Franse stad Duinkerke. Dat beweert de moeder van het kind. Het meisje stapte vorige week zondag in de achtbaan Le Cobra. Omdat ze niet voldeed aan de lengte-eis, moest ze begeleid worden door een volwassene. Maar voordat haar moeder was ingestapt, ging het treintje al rijden.

"Ik ben gaan rennen omdat ik weet dat mijn dochter te klein is om alleen een ritje te maken", vertelt de vrouw aan de regionale krant Le Phare Dunkerquois. "Toen heb ik mezelf in het karretje gegooid, met mijn benen nog buiten boord. Mijn linkervoet raakte steeds de zijkanten van de attractie."

De zus van de vrouw, die stond te kijken, begon vervolgens te schreeuwen naar medewerkers van de attractie. Die begrepen niet wat er aan de hand was. Na twee rondjes kon de moeder weer uitstappen. "Als ik niet was ingestapt, was ik mijn dochter kwijtgeraakt", denkt ze. "Zonder mij had ze geen enkele bescherming. Ze had zo kunnen opstaan. Mijn dochter was bijna dood."

In een reactie laat de exploitant weten dat het meisje waarschijnlijk niet uit de achtbaan gevallen zou zijn, zelfs zonder begeleiding of veiligheidsbeugel. "Deze ophef is nergens voor nodig", zegt hij. "Deze vrouwen hebben me geduwd en tegen me geschreeuwd. Ze mogen van geluk spreken dat ze vrouwen zijn en geen mannen..."

De kermisbaas geeft toe dat medewerkers niet goed hebben opgelet. "We hebben niet voortdurend onze ogen op de baan", zegt hij. "Dit was een kort moment van onoplettendheid. Maar er was geen schade, er waren geen verwondingen en ik was vriendelijk: ik heb de kaartjes terugbetaald."

Bij de opbouw van de kermis in Duinkerke vond ook een incident plaats. Een personeelslid van de Break Dance moest worden afgevoerd nadat hij zeven meter naar beneden viel.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be