Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nederlander maakte muziek voor ontroerende Disney-commercial: 'Overweldigende reacties'

30-12-2018, 11.13 uur

Een ontroerende nieuwe kerstcommercial van Disneyland Paris gaat de hele wereld over. Het hartverwarmende spotje is alleen via YouTube in enkele dagen tijd al ruim 500.000 keer bekeken. Een Nederlander blijkt verantwoordelijk te zijn voor de muziek in de veelbesproken reclame.

De tv-commercial gaat over een schattig baby-eendje dat idolaat is van Donald Duck. Speciaal voor de reclame creëerde de Nederlandse singer-songwriter Sean Christopher (36) een eigen versie van het nummer 'The Impossible Dream' uit de jaren zestig. "De reacties zijn overweldigend en super positief", vertelt hij aan Looopings. "Ik krijg de hele dag door berichtjes. Heel leuk dat er zo veel over gesproken wordt."

Hoe is Disneyland Paris bij de Nederlander terechtgekomen? "Disney heeft in november mijn Zweedse platenlabel benaderd met de vraag of ik interesse zou hebben, omdat ze gecharmeerd waren van mijn stem. Zo kwam de bal aan het rollen." Begin november ging hij aan de slag met een eerste versie van de animatiefilm. "Die had ik nodig om de timing van de song op te baseren." Na enkele aanpassingen was de video halverwege december helemaal af.

Christopher krijgt van veel mensen de vraag waar ze het volledige nummer kunnen downloaden. "Maar die bestaat nog niet. Daarom ben ik nu bezig met een langere versie, die waarschijnlijk over een paar weken uitkomt op streamingkanalen als iTunes en Spotify."

Christopher werd geboren in Den Haag. Tegenwoordig woont hij in het Britse Bristol, waar hij een eigen studiootje heeft. Ziet hij het zitten om vaker voor Disney te werken? "Absoluut, ze mogen altijd bellen."



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be