Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Pretparkeigenaar Hennie van der Most wil 'sterven in het harnas'

27-12-2018, 15.10 uur

Pretparkeigenaar Hennie van der Most denkt nog lang niet aan stoppen. De 68-jarige ondernemer bezit veertien verschillende bedrijven, waaronder het gesloten Drentse pretpark Speelstad Oranje, het Duitse pretpark Wunderland Kalkar en het in aanbouw zijnde Attractiepark Rotterdam. Hoewel Van der Most zijn pensioengerechtigde leeftijd al gepasseerd is, werkt hij gewoon door.

"Ik ga door tot ik erbij neerval", vertelt hij in een podcast van Omroep Gelderland. "Ik hoop het nog heel lang te doen; nieuwe dingen bedenken, bedrijven verkopen. Dan heb ik weer geld en dan kan ik nog meer dingen bedenken." Ondernemen zit in zijn bloed, zegt Van der Most. "Ik vind dat mooi. Ik ga door, al moet ik achter een rollator lopen. Ik sterf in het harnas."

Van der Most heeft Wunderland Kalkar afgelopen zomer te koop gezet. Het is de bedoeling dat Speelstad Oranje over een tijdje weer opengaat, met een nieuw concept. De opening van Attractiepark Rotterdam - een omgebouwde verbrandingsoven - is al meermaals uitgesteld. Twee aangekondigde topattracties zijn geannuleerd. Eén attractie is al wel af: een restaurant in een uitkijktoren. Dat loopt niet zoals gehoopt.

Hoe gaat Van der Most om met dergelijke teleurstellingen? "Ik heb daar geen baaldag door. Ik ben nooit chagrijnig. Als ondernemer moet je tegenslagen kunnen incasseren. Je gaat een avontuur aan. Het heeft zijn tijd nodig." En het slechtlopende restaurant? "Het kan beter, het zit niet vol. Maar dat komt nog."

De bekende zestiger verwacht dat Attractiepark Rotterdam uiteindelijk een groot succes wordt. Dat is een gevoelskwestie, geeft hij toe. Er komt in ieder geval geen marktonderzoek aan te pas. "Je praat er met mensen over en je kijkt bij een ander, maar op een gegeven moment zeg je gewoon: zo gaan we het doen."

Meer Attractiepark Rotterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be