Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parque Warner Madrid

Spaans pretpark haalt controversieel Bugs Bunny-beeld weg na protest

21-12-2018, 11.43 uur

Een Spaans attractiepark heeft ervoor gekozen om een omstreden standbeeld van tekenfilmfiguur Bugs Bunny weg te halen. Het bekende konijn werd in Parque Warner Madrid uitgebeeld als een stierenvechter. Volgens een dierenrechtenorganisatie promootte men daarmee "een barbaarse en bloederige traditie" bij kinderen.

Onder druk heeft het Warner Bros.-pretpark besloten om de torero-Bugs te verwijderen. Volgens het management werd die beslissing ook uit creatief oogpunt genomen, omdat veel kinderen vandaag de dag niet meer weten wat het figuur moet voorstellen.

Het beeld stond al sinds de opening van het park in 2002 op zijn plek. De stierenvechter werd gebaseerd op de korte Looney Tunes-animatiefilm Bully for Bugs uit 1953, waarin Bugs Bunny in een arena belandt en op ingenieuze wijze een stier verslaat.

Spanje is sterk verdeeld over stierenvechten. Conservatieve politieke partijen willen de traditie behouden, terwijl progressieve partijen de gevechten het liefst aan banden leggen. Het Comité voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties pleitte begin dit jaar nog voor een verbod op de aanwezigheid van minderjarigen bij stierenvechten.

Parque Warner Madrid hoort bij parkengroep Parques Reunidos, net als bijvoorbeeld Attractiepark Slagharen, Movie Park Germany en Bobbejaanland.

Meer Parque Warner Madrid
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be