Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parque Warner Madrid

Spaans pretpark haalt controversieel Bugs Bunny-beeld weg na protest

21-12-2018, 11.43 uur | Reacties

Een Spaans attractiepark heeft ervoor gekozen om een omstreden standbeeld van tekenfilmfiguur Bugs Bunny weg te halen. Het bekende konijn werd in Parque Warner Madrid uitgebeeld als een stierenvechter. Volgens een dierenrechtenorganisatie promootte men daarmee "een barbaarse en bloederige traditie" bij kinderen.

Onder druk heeft het Warner Bros.-pretpark besloten om de torero-Bugs te verwijderen. Volgens het management werd die beslissing ook uit creatief oogpunt genomen, omdat veel kinderen vandaag de dag niet meer weten wat het figuur moet voorstellen.

Het beeld stond al sinds de opening van het park in 2002 op zijn plek. De stierenvechter werd gebaseerd op de korte Looney Tunes-animatiefilm Bully for Bugs uit 1953, waarin Bugs Bunny in een arena belandt en op ingenieuze wijze een stier verslaat.

Spanje is sterk verdeeld over stierenvechten. Conservatieve politieke partijen willen de traditie behouden, terwijl progressieve partijen de gevechten het liefst aan banden leggen. Het Comité voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties pleitte begin dit jaar nog voor een verbod op de aanwezigheid van minderjarigen bij stierenvechten.

Parque Warner Madrid hoort bij parkengroep Parques Reunidos, net als bijvoorbeeld Attractiepark Slagharen, Movie Park Germany en Bobbejaanland.

Meer Parque Warner Madrid