Efteling

Krijgt de Efteling een variabele entreeprijs?

23-12-2018, 12:19 uur | Reacties

De Efteling onderzoekt mogelijkheden om een variabele entreeprijs in te voeren. Het attractiepark zou in dat geval drie verschillende tarieven gaan hanteren, namelijk voor drukke dagen, normale dagen en rustige dagen. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

Op dit moment kent de Efteling twee verschillende tarieven. In 2019 bedraagt het standaardtarief 40 euro. Op dagen dat het park langer open is, stijgt de entreeprijs aan de kassa naar 42 euro.


ZIE OOK: Entreeprijs Efteling stijgt door btw-verhoging

"We zijn aan het bekijken wat onze gasten ervan vinden als we een extra prijsvariant toevoegen", aldus de voorlichtster. Het gaat dan om een goedkopere variant voor de laagseizoenperiodes.

De optie komt voorbij in een nieuwe bezoekersenquête. Daar wordt ook een mogelijke kalender getoond. Er staat nog niets vast. "We doen er eerst onderzoek naar. Wat we met de resultaten gaan doen, wordt later besloten."

De Efteling zou niet het eerste attractiepark in Nederland zijn met een entreeprijs die per dag kan verschillen. Ook bij parken als Slagharen, Duinrell en Walibi Holland is de online toegangsprijs afhankelijk van de verwachte drukte.

ZIE OOK: Entreeprijs Walibi Holland voortaan elke dag anders

Reacties