Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Krijgt de Efteling een variabele entreeprijs?

23-12-2018, 12.19 uur

De Efteling onderzoekt mogelijkheden om een variabele entreeprijs in te voeren. Het attractiepark zou in dat geval drie verschillende tarieven gaan hanteren, namelijk voor drukke dagen, normale dagen en rustige dagen. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

Op dit moment kent de Efteling twee verschillende tarieven. In 2019 bedraagt het standaardtarief 40 euro. Op dagen dat het park langer open is, stijgt de entreeprijs aan de kassa naar 42 euro.

"We zijn aan het bekijken wat onze gasten ervan vinden als we een extra prijsvariant toevoegen", aldus de voorlichtster. Het gaat dan om een goedkopere variant voor de laagseizoenperiodes.

De optie komt voorbij in een nieuwe bezoekersenquête. Daar wordt ook een mogelijke kalender getoond. Er staat nog niets vast. "We doen er eerst onderzoek naar. Wat we met de resultaten gaan doen, wordt later besloten."

De Efteling zou niet het eerste attractiepark in Nederland zijn met een entreeprijs die per dag kan verschillen. Ook bij parken als Slagharen, Duinrell en Walibi Holland is de online toegangsprijs afhankelijk van de verwachte drukte.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be