Phantasialand

Phantasialand kondigt derde themahotel aan: 'Uniek samenspel met nieuwe achtbaan'

20-12-2018, 11:04 uur | Reacties

Phantasialand gaat een nieuw hotel bouwen. In het nieuwe themagebied Rookburgh komt Hotel Charles Lindbergh te liggen, een hotelcomplex met een industrieel thema. Dat heeft het Duitse attractiepark zojuist aangekondigd. Rookburgh gaat ook een spectaculaire gelanceerde flying coaster huisvesten.

"In Rookburgh zorgt de combinatie van een unieke attractie en een grandioos thema voor een fenomenale, intense ervaring", laat Phantasialand weten. "Maar dat is niet alles. Het beleven van Rookburgh gaat veel verder dan een bezoek aan het park."


ZIE OOK: Exclusieve bouwfoto's van nieuwe flying coaster Phantasialand

Hotel Charles Lindbergh verrijst in het hart van het nieuwe gedeelte. "Het gebouw alleen wordt al een imposante verschijning." Gasten beleven "een uniek samenspel" tussen het hotel en de achtbaan. "Je slaapt echt middenin de themawereld. Dat vind je nergens anders ter wereld." De kamers - zogeheten 'Aeronaut-tube Rooms' - zijn vormgegeven als een cilinder.

Werkzaamheden
De slogan luidt 'Sleep like an Aeronaut'. Het aantal kamers is nog niet bekend. Ook over het openingsjaar wordt met geen woord gerept. Het heeft er echter alle schijn van dat het steampunk-gebied pas in 2020 zal openen. De werkzaamheden begonnen al in 2016.

Opvallend genoeg blijft Phantasialand de nieuwe achtbaan F.L.Y. noemen. Vorige maand werd bekend dat een Europees merkenbureau die term heeft afgekeurd. De naam kan om die reden niet als handelsmerk gebruikt worden.

Derde hotel
Hotel Charles Lindbergh wordt het derde hotel van Phantasialand. Eerder openden Hotel Ling Bao (2003) in themadeel China Town en Hotel Matamba (2008) in het Afrikaanse gedeelte, bij achtbaan Black Mamba.

Charles Lindbergh was een Amerikaanse luchtvaartpionier, schrijver en uitvinder. Hij werd wereldberoemd als de eerste piloot die in 1927 solo non-stop van New York naar Parijs vloog, over de Atlantische Oceaan.

ZIE OOK: Naam van nieuwe achtbaan Phantasialand afgekeurd

Reacties