Europa-Park

Directeur Europa-Park deelt bouwfoto's van wildwaterbaan

19-12-2018, 21:42 uur | Reacties

Europa-Park is bezig met ingrijpende werkzaamheden bij de wildwaterbaan Fjord Rafting. Dat blijkt uit een reeks foto's die directeur Michael Mack op Twitter heeft gezet. In mei 2018 werd de waterattractie getroffen door een grote brand. Daarbij is een aanzienlijk deel van het decor verwoest.

Toch ging de waterbaan in het Scandinavische themagebied twee weken later alweer open. De afgebrande decorstukken werden aan het oog onttrokken met behulp van enorme zeilen.


ZIE OOK: Europa-Park getroffen door enorme brand: attractie verwoest

In de wintermaanden is Fjord Rafting gesloten. Die periode grijpt het Duitse pretpark aan voor het bouwen van een nieuwe tunnel. Het is de bedoeling dat het Scandinavische themadeel in 2019 weer helemaal opnieuw opgebouwd is.

Korte termijn
"Rampen zorgen voor nieuws en nationale aandacht op korte termijn, maar de heropbouw is langetermijnwerk", schrijft directeur Mack bij de foto's.

De naastgelegen attractie Piraten in Batavia werd volledig verwoest door de brand. Maar fans hoeven niet te treuren: in 2020 keert de iconische darkride terug. Afgelopen zomer begonnen de werkzaamheden.ZIE OOK: Foto's: nasleep van megabrand in Europa-Park

Reacties