Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand weer onder vuur om weigeren van bezoeker met één hand

18-12-2018, 22.26 uur

Phantasialand ligt opnieuw onder vuur om het weigeren van een bezoeker met één hand. John de Haan (31) uit Eindhoven werd gisteren uit de lanceerachtbaan Taron gestuurd. Volgens de strenge veiligheidsvoorschriften van het Duitse pretpark mogen passagiers geen ledematen missen in heftige attracties.

Toen medewerkers bij het controleren van de beugels zagen dat de man maar één hand heeft, moest hij tot zijn grote verbazing weer uitstappen. Ook bij een familieachtbaan werd De Haan geweigerd.

"Ik snap er niets meer van", vertelt de teleurgestelde Brabander aan het Brabants Dagblad. "Iedereen zit toch in een achtbaan met zijn handen omhoog? Dan heb je toch geen vertrouwen in je eigen attracties, dan had je de beugels beter moeten maken."

Een woordvoerder legt het beleid in gesprek met de krant nogmaals uit: alle inzittenden moeten op eigen houtje uit een attractie kunnen stappen tijdens een evacuatie. "En medewerkers kunnen niet inschatten wat iemand wel of niet kan." De bewuste man krijgt naar aanleiding van de klacht een deel van zijn entreegeld terug. Ook mag hij volgend jaar een keer terugkomen.

De merkwaardige veiligheidsregels van Phantasialand liggen regelmatig onder vuur. Zo klaagde een Nederlandse moeder afgelopen zomer nog dat haar dochter - die haar onderarm en hand mist - bij veel attracties werd weggestuurd. In 2016 ontstond er een relletje na het weigeren van een vrouw met één arm, eveneens bij Taron. Het park heeft het ook al eens aan de stok gehad met dove bezoekers.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be