Fabrikanten

Duitse attractiebouwer komt met 'eerste achtbaan op zee'

15-12-2018, 23:00 uur | Reacties

Een Duits bedrijf gaat een achtbaan bouwen op een wel heel bijzondere plek. De firma Maurer Rides ontwikkelt een rollercoaster op een cruiseschip. Volgens de eigenaar van het schip - de Amerikaanse cruisemaatschappij Carnival Cruise Lines - wordt het "de allereerste achtbaan op zee".

Het nieuwe schip, dat Mardi Gras gaat heten, moet in 2020 af zijn. Opvarenden kunnen dan een ritje maken in de achtbaan Bolt: Ultimate Sea Coaster. Het gaat om een spike coaster van Maurer Rides, waar op dit moment nog maar één werkend exemplaar van bestaat. Die staat in het Duitse pretpark Skyline Park. Het Italiaanse Mirabilandia opent in 2019 een duellerende spike coaster.


ZIE OOK: Nieuwe Ducati-achtbaan is bijna af

De elektrisch aangedreven lanceerachtbaan op het schip bevindt zich straks op zestig meter boven zeeniveau. Karretjes - met twee zitplaatsen - kunnen een topsnelheid behalen van zo'n 60 kilometer per uur. "Omdat passagiers de snelheid zelf kunnen aanpassen, is elke rit uniek", laat de cruisemaatschappij weten.ZIE OOK: Is dit de achtbaan van de toekomst?

Reacties