Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Duitse attractiebouwer komt met 'eerste achtbaan op zee'

15-12-2018, 23.00 uur

Een Duits bedrijf gaat een achtbaan bouwen op een wel heel bijzondere plek. De firma Maurer Rides ontwikkelt een rollercoaster op een cruiseschip. Volgens de eigenaar van het schip - de Amerikaanse cruisemaatschappij Carnival Cruise Lines - wordt het "de allereerste achtbaan op zee".

Het nieuwe schip, dat Mardi Gras gaat heten, moet in 2020 af zijn. Opvarenden kunnen dan een ritje maken in de achtbaan Bolt: Ultimate Sea Coaster. Het gaat om een spike coaster van Maurer Rides, waar op dit moment nog maar één werkend exemplaar van bestaat. Die staat in het Duitse pretpark Skyline Park. Het Italiaanse Mirabilandia opent in 2019 een duellerende spike coaster.

De elektrisch aangedreven lanceerachtbaan op het schip bevindt zich straks op 57 meter boven zeeniveau. Karretjes - met twee zitplaatsen - kunnen een topsnelheid behalen van ruim 60 kilometer per uur. "Omdat passagiers de snelheid zelf kunnen aanpassen, is elke rit uniek", laat de cruisemaatschappij weten.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be