Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Chester Zoo

Grote brand in Engelse dierentuin: bezoekers en dieren geëvacueerd

15-12-2018, 14.59 uurBeeld: @andyl17, @sherlock1968

In een Engels dierenpark woedt sinds vanochtend een grote brand. Het vuur ontstond in een overdekt gedeelte van Chester Zoo, gelegen in graafschap Cheshire. De dierentuin heeft de poorten inmiddels gesloten. Alle bezoekers zijn geëvacueerd.

De brandweer probeert het vuur onder controle te krijgen. Voor zover bekend raakten er geen personen gewond. Ondertussen zijn medewerkers bezig om zo veel mogelijk dieren in veiligheid te brengen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Het vuur woedt in het tropische themagebied Monsoon Forest, naar verluidt het grootste overdekte dierenverblijf van het land. Daar leven dieren als orang-oetans, gibbons, krokodillen en schildpadden. "Onze verzorgers en artsen gaan alle dieren de komende tijd intensief controleren", laat het park weten in een verklaring.

Chester Zoo is één van de grootste en populairste dierentuinen van Groot-Brittannië, met enkele tienduizenden dieren. Het park trekt bijna twee miljoen bezoekers per jaar. Of de dierentuin morgen weer opengaat, is nog niet bekend.

Meer Chester Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be