Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Parc Astérix breekt bezoekersrecord, maar blijft derde pretpark van Frankrijk

18-12-2018, 20.41 uur

Parc Astérix heeft in 2018 opnieuw een bezoekersrecord verbroken. Vorig jaar verwelkomde het Franse pretpark voor het eerst meer dan twee miljoen gasten. Dit jaar waren dat er weer iets meer: 2,17 miljoen. Toch zorgt dat niet voor veranderingen in de ranglijst met best bezochte attractieparken van Frankrijk.

Het historische themapark Puy du Fou blijft de nummer twee van het land, met iets meer dan 2,3 miljoen bezoekers. Een jaar eerder waren dat er nog 2,26 miljoen. Disneyland Paris spant nog steeds de kroon met 14,8 miljoen gasten (in 2017), verspreid over twee parken.

Parc Astérix opende dit jaar een nieuw hotel en een uitkijktoren. In het voorjaar van 2019 gaat een 4D-bioscoop open: Attention Menhir. Ook komt er een permanente tentoonstelling gewijd aan de makers van de Asterix-strip. In 2020 volgt een derde hotel.

Fans kijken vooral uit naar de komst van een spectaculaire lanceerachtbaan in 2021.

Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be