Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Nieuws

Vliegveld wordt dinopretpark

16-12-2018, 21:56 uur | Reacties

Goed nieuws voor liefhebbers van dino's: een oud vliegveld in Overijssel wordt omgebouwd tot een heus dinopretpark. Twente Airport, gelegen in Enschede, verandert volgend jaar in Dinopark Twente. Er komen zo'n zestig bewegende replica's van dinosaurussen, waaronder een negen meter hoge Tyrannosaurus rex.

De brullende dino's waren in de zomer nog te zien in de Jaarbeurs in Utrecht. Afgelopen najaar verhuisden ze naar dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem. In 2019 komen de prehistorische monsters naar de voormalige vliegbasis in Enschede. Het vliegveld, dat in 2008 werd gesloten, is tegenwoordig in gebruik als evenementenlocatie.


ZIE OOK: Grootste reizende dino-expositie van Europa komt naar Utrecht

Naast de dino's worden er onder meer een doolhof, een laboratorium, een afgraving en een camping gerealiseerd. Het Dinopark is 44 dagen lang geopend tijdens de zomervakantie. Om uit de kosten te komen, zijn er in totaal 25.000 bezoekers nodig. De entreeprijs is nog niet bekendgemaakt.

Dinopark Twente heeft wel enige concurrentie: op minder dan een uur rijden ligt familiepark Dinoland Zwolle. Ook in het Groningse dorp Wedde is al enkele jaren een dino-attractie te vinden. Daarnaast heeft DierenPark Amersfoort een permanent dinobos.

ZIE OOK: Meer dan vijftig dinosaurussen in Burgers' Zoo

Reacties