Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Vliegveld wordt dinopretpark

16-12-2018, 21.56 uur | Reacties

Goed nieuws voor liefhebbers van dino's: een oud vliegveld in Overijssel wordt omgebouwd tot een heus dinopretpark. Twente Airport, gelegen in Enschede, verandert volgend jaar in Dinopark Twente. Er komen zo'n zestig bewegende replica's van dinosaurussen, waaronder een negen meter hoge Tyrannosaurus rex.

De brullende dino's waren in de zomer nog te zien in de Jaarbeurs in Utrecht. Afgelopen najaar verhuisden ze naar dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem. In 2019 komen de prehistorische monsters naar de voormalige vliegbasis in Enschede. Het vliegveld, dat in 2008 werd gesloten, is tegenwoordig in gebruik als evenementenlocatie.

Naast de dino's worden er onder meer een doolhof, een laboratorium, een afgraving en een camping gerealiseerd. Het Dinopark is 44 dagen lang geopend tijdens de zomervakantie. Om uit de kosten te komen, zijn er in totaal 25.000 bezoekers nodig. De entreeprijs is nog niet bekendgemaakt.

Dinopark Twente heeft wel enige concurrentie: op minder dan een uur rijden ligt familiepark Dinoland Zwolle. Ook in het Groningse dorp Wedde is al enkele jaren een dino-attractie te vinden. Daarnaast heeft DierenPark Amersfoort een permanent dinobos.

Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be