Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Gerard Joling had 'ergste optreden ooit' in Attractiepark Slagharen

15-12-2018, 12.23 uur

Gerard Joling bewaart geen goede herinneringen aan Attractiepark Slagharen. De volkszanger beleefde daar naar eigen zeggen zijn ergste optreden ooit. Joling moest in het Overijsselse pretpark optreden voor een groep moeilijk opvoedbare kinderen. Dat liep volledig uit de hand.

Destijds ging het attractiepark nog door het leven als Ponypark. "Mijn meest gênante optreden is denk ik in 1987 geweest, in Ponypark Slagharen", vertelt de artiest in gesprek met De Telegraaf. "Een heel groot evenement."

Het jonge publiek wist zich echter niet te gedragen. Artiesten werden voortdurend bekogeld met etenswaren. "Ze werden allemaal van de bühne af gegooid. Met eitjes, met slaatjes en met broodjes. En dat gebeurde mij ook." Joling kreeg bij zijn eerste liedje al "Marsen en Milky Ways" naar zijn hoofd geslingerd.

"Op een gegeven moment zei ik: jullie zijn niet moeilijk opvoedbaar, dit is gewoon een gekkenhuis! Toen heb ik later nog een baksteen door mijn ramen gekregen." Joling peinst er dan ook niet over om ooit terug te keren naar het pretpark. "Absoluut niet."

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be