Europa-Park

Video: Nederlandse fan mag achtbaan Europa-Park besturen

16-12-2018, 13.55 uur | Reacties

Voor een Nederlandse achtbaanfan kwam onlangs een jeugddroom uit. Pretparkliefhebber Jessica de Jong (23) uit Lelystad kreeg de kans om de spectaculaire lanceerachtbaan Blue Fire in het Duitse Europa-Park te besturen. Dat is te zien in een video op haar YouTube-kanaal.

"Dit is een heel bijzonder moment voor me, want ik ben de grootste fan van Blue Fire ooit", vertelt De Jong in het ruim tien minuten durende filmpje. De video geeft ook een exclusief kijkje achter de schermen bij de attractie. Medewerkers laten onder meer zien hoe de technische ruimte en controlekamer van de rollercoaster eruitzien.


ZIE OOK: Europa-Park roept Nederlandse Jessica uit tot RollercoasterGirl

De Jong werd in juni uitgeroepen tot RollercoasterGirl. Dat houdt in dat ze een jaar lang het gezicht is van Europa-Park en huisleverancier Mack Rides op YouTube en Instagram. Eerder mocht ze al een kijkje nemen in de fabriek van de bekende attractiebouwer.

Blue Fire opende in 2009. De launch coaster is 38 meter hoog en ruim een kilometer lang. Tijdens een ritje gaan passagiers vier keer over de kop, met een topsnelheid van 100 kilometer per uur.ZIE OOK: Video: Nederlandse fan krijgt rondleiding door achtbaanfabriek

Reacties