Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp

Drie leeuwtjes en een rode panda dood in Blijdorp

13-12-2018, 12.40 uur | Reacties

Diergaarde Blijdorp heeft in korte tijd afscheid moeten nemen van vier jonge dieren. Afgelopen dinsdag overleden al drie pasgeboren leeuwtjes. Nu is ook een kleine rode panda, die afgelopen zomer ter wereld kwam, gestorven.

De drie Aziatische leeuwenwelpjes werden in de nacht van maandag op dinsdag geboren, maar hun moeder liet hen aan hun lot over. Daardoor hebben de jongen het niet overleefd. "De moeder weet niet goed wat ze met haar jongen aan moet", zegt een woordvoerder. "Eerdere nestjes werden ook niet succesvol grootgebracht."


ZIE OOK: Laatste twee wolven Diergaarde Blijdorp dood

De dierenarts van Blijdorp gaat er nu voor zorgen dat de leeuwin niet meer zwanger kan worden. Drie leeuwtjes van een andere moeder, die in augustus werden geboren, leven nog wel. Zij hebben dinsdag voor het eerst kennisgemaakt met hun vader. Dat verliep goed.

De kleine panda die deze week overleed, weigerde speciale pandabrokken te eten. Zelfs toen verzorgers er een zoet papje van maakten, hapte hij niet toe. "De laatste dagen werd hij zwakker. Verzorgers hebben alles geprobeerd, zelfs sondevoeding, maar ze konden hem helaas niet meer helpen." Uit onderzoek blijkt dat zijn nieren niet goed werkten. Ook had hij een afwijkend hart en een ernstige vorm van bloedarmoede.

ZIE OOK: Blijdorp laat apenechtpaar inslapen: 'Ze waren op'

Reacties