Disneyland Paris

Dit is de nieuwe directrice van Disneyland Paris

12-12-2018, 18:24 uur | Reacties

Disneyland Paris heeft een nieuwe topvrouw. De uit Canada afkomstige Natacha Rafalski is vandaag bij het Franse Disney-resort aan de slag gegaan als directrice. Dat heeft Disneyland zojuist bekendgemaakt.

Rafalski werkt al 23 jaar voor The Walt Disney Company. Vanaf 2013 gaf ze leiding aan de financiële afdeling in Shanghai, waar in 2016 een Disney-resort is geopend. In 2017 kwam ze bij Disneyland Paris werken als financieel eindverantwoordelijke. Eerder hield ze zich onder meer bezig met een project om diversiteit te stimuleren in alle lagen van The Walt Disney Company.


ZIE OOK: Directrice Disneyland Paris vertrekt na anderhalf jaar

Haar voorganger Catherine Powell vertrok in maart 2018. Zij werd toen aangesteld als topvrouw voor de drie Disney-resorts in Amerika en Europa. "Dit is een belangrijke tijd voor Disneyland Paris", zegt Powell nu. "We zijn druk bezig met het ontwikkelen van de organisatie en het uitbreiden van het resort." Rafalski noemt ze "een uitzonderlijke leider met een brede visie". "Ze beschikt over de veelzijdigheid en de ervaring die nodig is om leiding te geven aan de succesvolle toekomst van Disneyland Paris."

Rafalski kent Frankrijk goed: ze groeide als kind op in de buurt van Parijs. De komende jaren zal ze onder meer de aangekondigde uitbreiding van het Walt Disney Studios Park overzien. Daar wordt de komende jaren voor 2 miljard euro aan nieuwe attracties en themagebieden gebouwd.

"Ik ben ongelofelijk vereerd en enthousiast dat ik deze positie mag bekleden op zo'n belangrijk moment", reageert Rafalski. "Frankrijk heeft een speciale plek in mijn hart. Ik kijk ernaar uit om het bedrijf te laten groeien en zo verder te bouwen aan de best bezochte toeristische bestemming van Europa."

ZIE OOK: Disneyland Paris toont nieuw ontwerp voor Marvel-themagebied

Reacties