Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tropical Islands Resort

Eigenaar Slagharen koopt grootste overdekte waterpark van Europa

11-12-2018, 20.27 uur | Reacties

De eigenaar van Attractiepark Slagharen gaat het grootste overdekte waterpark van Europa overnemen. Parkengroep Parques Reunidos wordt de nieuwe eigenaar van Tropical Islands, gelegen in de buurt van de Duitse hoofdstad Berlijn. Het waterparadijs van zeshonderd hectare is goed voor zo'n 1,3 miljoen bezoekers per jaar.

Met de overname is maar liefst 226 miljoen euro gemoeid. Daarmee is het de grootste aankoop uit de geschiedenis van Parques Reunidos. Waarschijnlijk wordt de transactie in februari 2019 afgerond.

De internationale parkengroep wil minder afhankelijk worden van de weersomstandigheden in Europa, staat in een persbericht. "Dit is een zeer strategische acquisitie", luidt de uitleg. "Deze unieke topattractie, die niet seizoensgebonden is, heeft de potentie om een belangrijke vakantiebestemming te worden in Centraal-Europa."

Tropical Islands is sinds de opening in 2004 eigendom van de Maleisische firma Tanjong. De omzet bedraagt zo'n 70 miljoen euro per jaar. Het park heeft verschillende uitbreidingsmogelijkheden.

Parques Reunidos heeft op dit moment al twee parken in Duitsland, namelijk Movie Park Germany en Belantis. In totaal omvat de groep ruim zestig attractieparken, dierentuinen en andere dagattracties in veertien verschillende landen, waaronder Bobbejaanland (België) en Parque Warner Madrid (Spanje).

Meer Tropical Islands Resort
Reacties