Europa-Park

Europa-Park zet plannen voor kabelbaan in de ijskast

08-12-2018, 13:13 uur | Reacties

Er komt voorlopig niets terecht van plannen om een gigantische kabelbaan te bouwen tussen Frankrijk en het Duitse attractiepark Europa-Park. Na klachten van verschillende milieuorganisaties heeft de directie van het pretpark besloten om het project voorlopig in de ijskast te zetten.

Daarom zal er de komende vijf jaar in ieder geval geen bouwaanvraag ingediend worden, vertelt Europa-Park-directeur Michael Mack op Twitter. Hij wil die periode gebruiken om met de tegenstanders in gesprek te gaan. Pas daarna kan er eventueel een vergunning aangevraagd worden.


ZIE OOK: Milieuclubs fel tegen kabelbaan tussen Frankrijk en Europa-Park

Het omstreden plan stuitte op veel kritiek van natuurverenigingen. Die zijn bang dat de komst van de kabelbaan de dierenpopulatie in een nabijgelegen natuurgebied in gevaar zal brengen. Daarom riepen ze de autoriteiten op om het project af te keuren.

Europa-Park ligt minder dan drie kilometer van de Franse grens. Op dit moment komt 20 procent van de bezoekers uit Frankrijk. Dankzij de kabelbaan zouden zij hun auto elders kunnen parkeren, zodat de verkeersdrukte richting het attractiepark afneemt.

ZIE OOK: Duits attractiepark Europa-Park heeft plan voor kabelbaan naar Frankrijk

Reacties