Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park zet plannen voor kabelbaan in de ijskast

08-12-2018, 13.13 uur

Er komt voorlopig niets terecht van plannen om een gigantische kabelbaan te bouwen tussen Frankrijk en het Duitse attractiepark Europa-Park. Na klachten van verschillende milieuorganisaties heeft de directie van het pretpark besloten om het project voorlopig in de ijskast te zetten.

Daarom zal er de komende vijf jaar in ieder geval geen bouwaanvraag ingediend worden, vertelt Europa-Park-directeur Michael Mack op Twitter. Hij wil die periode gebruiken om met de tegenstanders in gesprek te gaan. Pas daarna kan er eventueel een vergunning aangevraagd worden.

Het omstreden plan stuitte op veel kritiek van natuurverenigingen. Die zijn bang dat de komst van de kabelbaan de dierenpopulatie in een nabijgelegen natuurgebied in gevaar zal brengen. Daarom riepen ze de autoriteiten op om het project af te keuren.

Europa-Park ligt minder dan drie kilometer van de Franse grens. Op dit moment komt 20 procent van de bezoekers uit Frankrijk. Dankzij de kabelbaan zouden zij hun auto elders kunnen parkeren, zodat de verkeersdrukte richting het attractiepark afneemt.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be