Efteling

Eerbetoon aan Efteling-achtbaan Python in Efteling Museum

07-12-2018, 12.05 uur | ReactiesFoto: Eftelingsestraat

De Efteling brengt een eerbetoon aan de oude Python. Begin dit jaar werd de klassieke achtbaan uit 1981 grotendeels gesloopt en opnieuw opgebouwd. Een klein deel van de oude baan heeft nu een permanente plek gekregen in het attractiepark, als een blijvende herinnering.

Het enorme stuk staal is vanaf vandaag te vinden op de binnenplaats van het Efteling Museum, gelegen aan het Anton Pieckplein. Daar kunnen bezoekers het bijzondere object - dat wel een schilderbeurt heeft gehad - van dichtbij bekijken en aanraken.


ZIE OOK: Stormloop op exclusieve Python-souvenirs in de Efteling

"De Python is een echt Efteling-icoon", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Iedereen heeft wel bijzondere herinneringen aan de achtbaan. Daarom verdient dit onderdeel een eervolle plaats in het Efteling Museum."

De Python werd gebouwd door de Limburgse fabrikant Vekoma. Bij de 4,5 miljoen euro kostende onderhoudsbeurt is alleen het gedeelte tussen de remmen en de eerste afdaling blijven staan. De nieuwe baan, die een andere vorm heeft, komt uit de fabriek van het Belgische staalconstructiebedrijf CSM.

Het is niet voor het eerst dat onderdelen van de Python hergebruikt worden. Bij de heropening op 31 maart verkocht het attractiepark moeren van de oude baan, voor 30 euro per stuk. Binnen een half uur waren alle vijfhonderd exemplaren uitverkocht.

ZIE OOK: Efteling heropent Python na megarenovatie: dit is er veranderd

Reacties