Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris deelt exclusieve foto van opknapbeurt Phantom Manor

07-12-2018, 11.09 uur

Disneyland Paris laat voor het eerst een foto zien van de vernieuwde binnenkant van spookhuis Phantom Manor. De iconische attractie uit 1992 is al bijna een jaar gesloten voor een enorme renovatie. Die gaat waarschijnlijk duren tot maart 2019. Vandaag wordt alvast één scène onthuld.

Het gaat om het instapstation met een grote trapopgang, waar nu een bruid te vinden is. Het verhaal van Phantom Manor gaat over de bruid Melanie Ravenswood. Zij wordt geconfronteerd met de Phantom.

Phantom Manor is gebaseerd op de Haunted Mansion-attracties in de Amerikaanse Disney-parken. Die zijn eerder al voorzien van een groot aantal nieuwe effecten, vertelt Disney-imagineer Tom Fitzgerald. "Bovendien hebben we veel magische nieuwe technieken uitgevonden sinds de opening van Disneyland Paris. We kunnen niet wachten om dat soort illusies ook toe te passen in Phantom Manor."

Fitzgerald wil het verhaal achter de attractie verduidelijken, zegt hij. "Het verhaal is altijd omgeven geweest door raadsels. Deze renovatie gaf ons de kans om de verhaallijn te verbeteren en prangende vragen van gasten te beantwoorden: wie is nou de Phantom? Wie is de bruid? En wat is er met hen gebeurd?"

Wie volgend jaar een bezoek brengt aan de vernieuwde attractie, zal daarachter komen. "We onthullen niet alleen de verhaallijn: de mysteries ontrafelen zichzelf voor je ogen, met behulp van nieuwe illusies. Phantom Manor is zeer geliefd bij Disney-fans en we kunnen niet wachten om hen te laten zien wat we hebben gedaan."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be