Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen vraagt financiers om uitstel van betaling

04-12-2018, 17:30 uur | Reacties

Wildlands Adventure Zoo Emmen gaat uitstel van betaling aanvragen bij de gemeente en andere financiers. Dat vertelt interim-directeur Erik van Engelen. Het noodlijdende Drentse dierenpark leende tientallen miljoenen euro's van vier grote partijen, waaronder de gemeente. Voorlopig is er echter geen geld voor het betalen van aflossing en rente.

"We hebben gevraagd om aflossing en rente even op te schorten", zegt Van Engelen in gesprek met BNR Nieuwsradio. "We vragen onze financiers wat adempauze." Dit jaar koerst Wildlands af op een verlies van 8 miljoen euro. Vorig jaar leed het park al bijna 2 miljoen euro verlies.

ZIE OOK: Rampjaar voor Wildlands Emmen: 8 miljoen euro verlies ondanks nieuwe achtbaan

De gemeente Emmen stak 59 miljoen euro in het park. Er staat nog voor 44 miljoen aan leningen uit. Verder leenden ook bouwbedrijf VolkerWessels, Waterleidingsmaatschappij Drenthe en de Rabobank geld aan Wildlands. In oktober bleek al dat de gemeente zich zorgen maakte over de afbetaling van de lening.

Volgens Van Engelen is Wildlands inmiddels in overleg met de investeerders om de financiële situatie van het park veilig te stellen. Daarover moet in het tweede kwartaal van 2019 meer duidelijk zijn. Hij benadrukt dat er geen algeheel uitstel van betaling is aangevraagd: het park blijft voorlopig gewoon open.

ZIE OOK: Gemeente maakt zich zorgen over financiële problemen Wildlands Emmen

Reacties
Bijdrage