Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Niemand vervolgd voor dodelijk achtbaanongeluk

03-12-2018, 20.52 uur

Er wordt niemand vervolgd naar aanleiding van een dodelijk achtbaanongeluk in Polen. In augustus kwam een 37-jarige medewerker van pretpark Energylandia om het leven toen hij werd geschept door een achtbaantrein. Na een drie maanden durend onderzoek concludeert justitie dat er geen schuldige aangewezen kan worden.

De man heeft er namelijk zelf voor gekozen om strenge veiligheidsregels bij de attractie te negeren. Een bezoeker vertelde het personeelslid dat hij zijn telefoon was verloren. Vervolgens besloot de werknemer op eigen initiatief om het mobieltje te gaan pakken, met fatale gevolgen.

Het gebied rond de attractie is omheind en beveiligd. Bovendien was de medewerker op de hoogte van de regels. Daarom wordt managers van het pretpark niets verweten. Ook de pretparkbezoeker die zijn telefoon verloor, krijgt geen straf. Hij is volgens justitie niet verantwoordelijk voor de veiligheid rond de achtbaan.

Het ongeval vond plaats bij Hyperion van de Zwitserse fabrikant Intamin. De 77 meter hoge mega coaster - geopend sinds juli - haalt een topsnelheid van 142 kilometer per uur. Daarmee is het de op één na snelste en op één na hoogste achtbaan van Europa.

Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be