Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland onthult snelheid, lengte en eerste element van nieuwe achtbaan Untamed

17-12-2018, 14.06 uur | Reacties

Walibi Holland heeft de topsnelheid van de nieuwe achtbaan Untamed bekendgemaakt. Deze winter wordt de oude houten achtbaan Robin Hood omgebouwd tot een spectaculaire hybrid coaster van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC).

Een hybrid coaster combineert houten ondersteuningen met een stalen rail. De attractie gaat straks 92 kilometer per uur, vertelt RMC-projectleider Justin Whiteman in een interview. Dat is een stuk sneller dan Robin Hood, die 80 kilometer per uur ging.

Verder bevestigt de achtbaanbouwer dat Untamed minstens één keer over de kop gaat. De lengte wordt 1085 meter, vijftig meter langer dan Robin Hood.

Element
Bovendien onthult Whiteman het allereerste element van de rollercoaster. Dat wordt een naar buiten gebogen bocht van 45 graden, tussen het station en de liftheuvel in. De officiële term luidt 'outside banked corner'.

Vorige maand bracht Walibi al naar buiten dat Untamed 36,5 meter hoog wordt, 4,5 meter hoger dan Robin Hood. De opening van de achtbaan vindt naar verwachting plaats op 1 juli 2019. Op dit moment lopen de werkzaamheden voor op schema.Meer Walibi Holland