Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris overweegt nieuwe naam voor Walt Disney Studios Park

03-12-2018, 12.36 uur

Disneyland Paris overweegt een naamswijziging voor het Walt Disney Studios Park. De kans is aanwezig dat het filmpark van Disney over een tijdje anders genoemd wordt. Dat staat in een masterplan voor de 2 miljard euro kostende uitbreiding van het attractiepark.

Het Walt Disney Studios Park opende in 2002. Oorspronkelijk stonden de attracties in het teken van een blik achter de schermen bij het maken van films. Bij nieuwe attracties, waaronder The Twilight Zone Tower of Terror (2008) en Ratatouille: The Adventure (2014) werd afgestapt van dat principe. Tegenwoordig kunnen bezoekers beleven hoe het is om zelf in een filmwereld te stappen.

"Het park draait nog altijd om Disney-films en -series, dus de huidige naam is nog steeds legitiem", meldt het document. "Maar we zijn het Walt Disney Studios Park wel aan het transformeren, dus mogelijkerwijs kiezen we een nieuwe naam. Daarover is op dit moment nog geen beslissing genomen."

De komende jaren wordt het park uitgebreid met drie nieuwe themagebieden rond Marvel, Frozen en Star Wars. Dat betekent het einde voor attracties van het eerste uur, zoals Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith en Armageddon: les Effets Spéciaux.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be