Disneyland Paris

Disneyland Paris overweegt nieuwe naam voor Walt Disney Studios Park

03-12-2018, 12:36 uur | Reacties

Disneyland Paris overweegt een naamswijziging voor het Walt Disney Studios Park. De kans is aanwezig dat het filmpark van Disney over een tijdje anders genoemd wordt. Dat staat in een masterplan voor de 2 miljard euro kostende uitbreiding van het attractiepark.

Het Walt Disney Studios Park opende in 2002. Oorspronkelijk stonden de attracties in het teken van een blik achter de schermen bij het maken van films. Bij nieuwe attracties, waaronder The Twilight Zone Tower of Terror (2008) en Ratatouille: The Adventure (2014) werd afgestapt van dat principe. Tegenwoordig kunnen bezoekers beleven hoe het is om zelf in een filmwereld te stappen.


ZIE OOK: Disneyland Paris wil twee keer zo veel bezoekers

"Het park draait nog altijd om Disney-films en -series, dus de huidige naam is nog steeds legitiem", meldt het document. "Maar we zijn het Walt Disney Studios Park wel aan het transformeren, dus mogelijkerwijs kiezen we een nieuwe naam. Daarover is op dit moment nog geen beslissing genomen."

De komende jaren wordt het park uitgebreid met drie nieuwe themagebieden rond Marvel, Frozen en Star Wars. Dat betekent het einde voor attracties van het eerste uur, zoals Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith en Armageddon: les Effets Spéciaux.ZIE OOK: Bouwplannen van nieuwe attracties Disneyland Paris opgedoken

Reacties