Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

In januari naar Disneyland Paris? Tien attracties dicht

02-12-2018, 23.31 uur

Januari 2019 is misschien niet het beste moment om naar Disneyland Paris te gaan. Het grootste gedeelte van de maand zijn maar liefst tien verschillende attracties in de twee Disney-parken gesloten. Dat blijkt uit de officiële onderhoudskalender van het resort.

Tijdens de kerstvakantie blijven spookhuis Phantom Manor, rondrit Autopia en de de treinstations van Disneyland Railroad dicht. Vanaf maandag 7 januari zijn in het Disneyland Park ook Thunder Mesa Riverboat Landing, familieachtbaan Casey Jr. - le Petit Train du Cirque en rondvaart Le Pays des Contes de Fées buiten gebruik.

Verder is in de eerste helft van januari de walkthrough-attractie Le Passage Enchanté d'Aladdin niet toegankelijk. Halverwege de maand wordt de walkthrough La Tanière du Dragon gesloten.

Daarnaast gaan vier attracties in het Walt Disney Studios Park dicht. Dat zijn Studio Tram Tour: Behind the Magic, Cars Quatre Roues Rallye, Art of Disney Animation en de overdekte achtbaan Crush's Coaster. De Cars-attractie staat naar verwachting zelfs tot september stil. Er zijn na 6 januari ook geen grote theatershows.

Ondanks de grote hoeveelheid gesloten attracties blijft de kassaprijs van Disneyland Paris gelijk. Die werd onlangs verhoogd naar 84 euro voor één park en 104 euro voor twee parken. Online zijn goedkopere dagkaarten verkrijgbaar.

Een woordvoerder van Disneyland Paris benadrukt dat er vanaf half januari wel twee grote evenementen plaatsvinden in de Disney-parken, met extra entertainment. Dat zijn het Festival of Pirates and Princesses in het Disneyland Park (19 januari tot en met 17 maart) en Star Wars-festival Legends of the Force in het Walt Disney Studios Park (12 januari tot en met 17 maart).

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be