Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Kwajongens veranderen namen van Efteling-attracties in Google Maps

02-12-2018, 16:48 uur | Reacties

Weleens gehoord van de Efteling-attractie Villa Vodka? Of De Vliegende Belg? Grote kans van niet, maar toch staan die namen op de plattegrond van de Efteling in Google Maps. Het blijkt een fluitje van een cent te zijn om de titels van attracties en gebouwen in de online kaartendienst aan te passen. Daar heeft een groep kwajongens gretig gebruik van gemaakt.

Wie de Efteling bekijkt in Google Maps, komt een hoop merkwaardige benamingen tegen. Zo gaat PandaDroom nu door het leven als Nattedroom. Oldtimerbaan D'Oude Tuffer wordt voortaan D'Nieuwe Tuffer genoemd. Houten achtbaan Joris en de Draak heet Joris en de Haai.


ZIE OOK: Virtueel door de Efteling lopen dankzij nieuwe beelden Google Street View

Andere wijzigingen zijn subtieler. Zo staat dive coaster Baron 1898 tegenwoordig op Google Maps als Bacon 1898. Fata Morgana veranderde in Fanta Morgana. Verder worden Vogel Rok en Raveleijn nu bewust fout gespeld, namelijk als Vogel Rock en Ravelijn. Ook het Sprookjesbos heeft eraan moeten geloven, blijkt onder meer uit een nogal pikante variant op Hans en Grietje.

Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voor de aanpassingen weer zijn teruggedraaid. Alle veranderingen in Google Maps moeten beoordeeld worden voordat ze worden doorgevoerd. Bij die controle heeft kennelijk iemand zitten slapen.ZIE OOK: 'Allah' verwijst naar de Efteling in Google Maps

Reacties