Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Kwajongens veranderen namen van Efteling-attracties in Google Maps

02-12-2018, 16.48 uur

Weleens gehoord van de Efteling-attractie Villa Vodka? Of De Vliegende Belg? Grote kans van niet, maar toch staan die namen op de plattegrond van de Efteling in Google Maps. Het blijkt een fluitje van een cent te zijn om de titels van attracties en gebouwen in de online kaartendienst aan te passen. Daar heeft een groep kwajongens gretig gebruik van gemaakt.

Wie de Efteling bekijkt in Google Maps, komt een hoop merkwaardige benamingen tegen. Zo gaat PandaDroom nu door het leven als Nattedroom. Oldtimerbaan D'Oude Tuffer wordt voortaan D'Nieuwe Tuffer genoemd. Houten achtbaan Joris en de Draak heet Joris en de Haai.

Andere wijzigingen zijn subtieler. Zo staat dive coaster Baron 1898 tegenwoordig op Google Maps als Bacon 1898. Fata Morgana veranderde in Fanta Morgana. Verder worden Vogel Rok en Raveleijn nu bewust fout gespeld, namelijk als Vogel Rock en Ravelijn. Ook het Sprookjesbos heeft eraan moeten geloven, blijkt onder meer uit een nogal pikante variant op Hans en Grietje.

Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voor de aanpassingen weer zijn teruggedraaid. Alle veranderingen in Google Maps moeten beoordeeld worden voordat ze worden doorgevoerd. Bij die controle heeft kennelijk iemand zitten slapen.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be