Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZoo

Limburgse dierentuin krijgt vierhonderd flamingo's

01-12-2018, 16.10 uur

Een Limburgs dierenpark verwelkomt volgend jaar een gigantische groep flamingo's. Binnenkort wonen er maar liefst vierhonderd grote flamingo's in GaiaZOO, gelegen in Kerkrade. Geen enkele andere dierentuin in Europa heeft zo'n grote flamingokolonie.

De dieren krijgen een nieuw leefgebied van drieduizend vierkante meter. "Het wordt een groen en gevarieerd, waterrijk gebied, zodat deze kolonievogels de ruimte hebben om natuurlijk gedrag te vertonen", laat GaiaZOO weten. "Alleen in Singapore en Dubai zijn groepen van deze omvang te bewonderen."

In 2019 worden de twee grote savannes in het park met elkaar verbonden. "Neushoorns, giraffen en struisvogels kunnen straks naast elkaar wandelen." Daarnaast wordt er een nieuw Afrikaans horecapunt gerealiseerd en komen er speeltoestellen voor kinderen.

Meer GaiaZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be