Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Stortvloed aan negatieve reacties op nieuw uiterlijk Walibi-attractie

01-12-2018, 18.07 uur

Een attractie in Walibi Holland krijgt deze winter een ingrijpende metamorfose. Het pretpark heeft ervoor gekozen om het exterieur van Merlin's Magic Castle rigoureus aan te passen. Dat zorgt voor een stortvloed aan kritiek.

Graffiti-artiesten voorzien de middeleeuwse burcht van tovenaar Merlijn van felgekleurde schilderingen met willekeurige dieren, zoals een vos, een leeuw, een olifant, een duif, een inktvis, een uil en een muis. Op YouTube, Twitter, Instagram en verschillende pretparkfora wordt het nieuwe uiterlijk van de attractie genadeloos afgekraakt.

"Die graffiti op Merlin's Magic Castle is pijnlijk om te zien. Echt zonde", reageert ene Rein op een YouTube-video over de transformatie. "Waarom graffiti-thema? Hebben jullie nog niet door dat dit niet aanslaat?", vraagt Nitro zich af. "Zeer jammer van Merlin's Castle, ziet er echt niet uit met die graffiti", zegt een ander. Arjan van Dijk: "Wat zijn ze Merlin's Magic Castle aan het verpesten zeg... Mijn favoriete deel van het park."

Pure vernieling
"Jullie hebben Merlin's Magic Castle helemaal verkloot", vindt YouTube-gebruiker Music Of ThemeParks. "Ieder jaar wordt Walibi slechter en slechter. Onwijs jammer." Laurens Mollema: "Ik vind Merlin's Magic Castle echt lelijk." Ook op Twitter overheerst de kritiek. "Stelletje mongolen", oordeelt een Walibi-fan. "Ziet er echt niet uit", aldus ene Kevin. "Was dit de bedoeling van het management of is dit pure vernieling?", wil Robert Versteeg weten. Ryan Diepstraten: "Jezus wat lelijk."

Pretparkfans op het forum van Themepark.nl zijn met stomheid geslagen na het zien van de beelden. "Ik zit al tien minuten met stomme verbazing te kijken naar deze foto's", schrijft Alain. Andere reacties variëren van "Heel triest om te zien" tot "Ik snap van dit park soms helemaal niks" en van "Echt ik snap er echt helemaal niks van" tot "Het wordt er niet echt beter op". Een enkeling vergelijkt Walibi met een getto.

Schamen
Zelfs op het officiële Instagram-account van Walibi Holland kan de omstreden metamorfose niet rekenen op een positieve onthaal. "Wat verschrikkelijk lelijk", laat Tom van de Linden weten. "Zonde. Vind het echt geen verbetering", vertelt Naomi. Pim Stee hoopt dat Walibi een 1 aprilgrap uithaalt. "Dit ziet er toch niet uit...", verzucht Odet. Anton van Unen: "Als ik dit had getekend, zou ik me echt kapot schamen."

Walibi Holland heeft veel kwaad bloed gezet bij fans, blijkt uit de grote hoeveelheid boze berichten. "We weten allemaal dat Walibi goed is in verpesten maar dit is wel het toppunt", luidt een exemplarische Instagram-reactie. "Ik ben een groot fan van Walibi maar dit is echter een heel slechte zet, de hele sfeer is eraf", meldt een ander. "Heel erg jammer." Enrico Koetsier: "Het enige gebouw met een mooie buitenkant hebben ze nu ook alweer verpest."

Niet cool
Walibi-directrice Mascha van Till verdedigt de controversiële aanpassingen als volgt: "Waar we niet van houden binnen Walibi is dat zaken voorspelbaar zijn. Als iets voorspelbaar is, dan vinden we het niet meer cool." Eerder werd de Mainstreet van het attractiepark al aangepakt door graffiti-artiesten.

Merlin's Magic Castle is een zogeheten madhouse van de Nederlandse fabrikant Vekoma, vergelijkbaar met Villa Volta in de Efteling. De attractie, geopend in 2000, stamt nog uit het Six Flags-tijdperk. Het interieur verandert voorlopig niet.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be