Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Gemeenteraad Rotterdam stemt voor rookverbod in Blijdorp

29-11-2018, 23.20 uur

Als het aan de gemeenteraad van Rotterdam ligt, wordt Diergaarde Blijdorp binnenkort rookvrij. Op dit moment is een sigaret opsteken nog overal in de dierentuin toegestaan, met uitzondering van speeltuinen, terrassen, doorloopverblijven en wachtrijen.

De gemeente wil er bij de directie van Blijdorp op aandringen om een algeheel rookverbod in te voeren. Bezoekers mogen dan alleen nog roken op enkele aangewezen plekken. Een voorstel van de partij Denk om met het dierenpark in gesprek te gaan, haalde een meerderheid in de raad.

RTV Rijnmond citeert raadslid Natasha Hoesein. "Roken is ongewenst in de buurt van kinderen en juist die groep komt veel in de dierentuin", zegt zij. Blijdorp heeft zelf nog niet op het initiatief gereageerd.

In Nederland zijn op dit moment Apenheul, Wildlands Adventure Zoo Emmen en Burgers' Zoo rookvrij. Artis volgt in 2019, al zijn daar geen plannen voor aparte rookzones.

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be