Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tony's Chocolonely Chocolate Circus

Tony's Chocolonely bouwt chocoladepretpark met achtbaan

29-11-2018, 19.49 uur

Tony's Chocolonely gaat een heus chocoladepretpark bouwen, inclusief een achtbaan. In Zaandam komt een chocoladefabriek die ook open is voor publiek. Het gaat om een investering van zo'n 120 miljoen euro. Dat heeft directeur Henk Jan Beltman vandaag bekendgemaakt bij de presentatie van het jaarverslag van het populaire chocolademerk.

"Economisch slaat dat nergens op voor een bedrijf met een omzet van 55 miljoen euro", vertelt de topman aan Het Financieele Dagblad. "Je kunt je ook afvragen of er een achtbaan in moet, maar dat is echt mijn wens. Ik vind dat fun en wat goed is voor de wereld moeten samengaan. Je moet er een Willy Wonka-gevoel krijgen."

In Pakhuis De Vrede, een oud pand dat vroeger gebruikt werd als meelfabriek, komt het hoofdkantoor van Tony’s Chocolonely te liggen. Daarnaast wordt het park gebouwd. Als alles volgens plan verloopt, kan de opening over een jaar of drie plaatsvinden. Er wordt gerekend op zo'n 500.000 bezoekers per jaar.

De werktitel is Tony’s Chocolonely Chocolate Circus. Directeur Beltman vertelt regelmatig dat hij zichzelf ziet als de Nederlandse Willy Wonka, uit het verhaal van Charlie and the Chocolate Factory. Over het pretparkplan wordt al sinds 2016 gesproken. Toen beweerde de baas nog dat de attractie in 2019 af zou zijn.

In de nieuwe fabriek moeten jaarlijks zo'n zeventig miljoen chocoladerepen geproduceerd gaan worden. Nu worden de repen van Tony's Chocolonely nog gemaakt in België.

Meer Tony's Chocolonely Chocolate Circus
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be