Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Nieuws

Tony's Chocolonely bouwt chocoladepretpark met achtbaan

29-11-2018, 19:49 uur | Reacties

Tony's Chocolonely gaat een heus chocoladepretpark bouwen, inclusief een achtbaan. In Zaandam komt een chocoladefabriek die ook open is voor publiek. Het gaat om een investering van zo'n 120 miljoen euro. Dat heeft directeur Henk Jan Beltman vandaag bekendgemaakt bij de presentatie van het jaarverslag van het populaire chocolademerk.

"Economisch slaat dat nergens op voor een bedrijf met een omzet van 55 miljoen euro", vertelt de topman aan Het Financieele Dagblad. "Je kunt je ook afvragen of er een achtbaan in moet, maar dat is echt mijn wens. Ik vind dat fun en wat goed is voor de wereld moeten samengaan. Je moet er een Willy Wonka-gevoel krijgen."

ZIE OOK: Chocoladepretpark met Willy Wonka-achtbaan in Amsterdam

In Pakhuis De Vrede, een oud pand dat vroeger gebruikt werd als meelfabriek, komt het hoofdkantoor van Tony’s Chocolonely te liggen. Daarnaast wordt het park gebouwd. Als alles volgens plan verloopt, kan de opening over een jaar of drie plaatsvinden. Er wordt gerekend op zo'n 500.000 bezoekers per jaar.

De werktitel is Tony’s Chocolonely Chocolate Circus. Directeur Beltman vertelt regelmatig dat hij zichzelf ziet als de Nederlandse Willy Wonka, uit het verhaal van Charlie and the Chocolate Factory. Over het pretparkplan wordt al sinds 2016 gesproken. Toen beweerde de baas nog dat de attractie in 2019 af zou zijn.

In de nieuwe fabriek moeten jaarlijks zo'n zeventig miljoen chocoladerepen geproduceerd gaan worden. Nu worden de repen van Tony's Chocolonely nog gemaakt in België.

ZIE OOK: 'Gigantisch nieuw attractiepark HollandWorld in 2023 open'

Reacties
Bijdrage