Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling kiest voor roetveegpieten op personeelsfeest

29-11-2018, 16.10 uur

Ook de Efteling gaat mee in het aanpassen van Zwarte Piet. Tijdens een Sinterklaasfeest voor Efteling-medewerkers en hun kinderen waren dit jaar naast klassieke Zwarte Pieten ook politiek correcte roetveegpieten van de partij.

Het evenement, georganiseerd door de personeelsvereniging van het attractiepark, vond woensdag plaats in het Efteling Theater. Daar wordt normaal gesproken theatershow Caro opgevoerd. Een bekende Efteling-ontwerper speelde voor Sinterklaas.

"De Pieten die hierbij aanwezig zijn, hebben steeds hetzelfde uiterlijk als de Pieten in het Sinterklaasjournaal en bij de landelijke intocht", legt een woordvoerder uit.

Voor reguliere Efteling-bezoekers worden geen Sinterklaasactiviteiten georganiseerd. Daar is men enkele jaren geleden mee gestopt. "Uit onderzoek bleek dat voor gasten geen toegevoegde waarde te hebben", laat de voorlichter aan Looopings weten. De Efteling focust de laatste tijd steeds vaker op het verleiden van internationale bezoekers, die niets hebben met Sinterklaas.

Collegaparken als Duinrell en Slagharen laten al langer roetveegpieten rondlopen. Toverland kiest nog steeds voor traditionele Zwarte Pieten, al hebben sommige Pieten daar wel glitters en sterretjes op hun gezicht. Ook Plopsaland De Panne in België houdt dit jaar vast aan Zwarte Piet.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be