Efteling

Efteling kiest voor roetveegpieten op personeelsfeest

29-11-2018, 16:10 uur | Reacties

Ook de Efteling gaat mee in het aanpassen van Zwarte Piet. Tijdens een Sinterklaasfeest voor Efteling-medewerkers en hun kinderen waren dit jaar naast klassieke Zwarte Pieten ook politiek correcte roetveegpieten van de partij.

Het evenement, georganiseerd door de personeelsvereniging van het attractiepark, vond woensdag plaats in het Efteling Theater. Daar wordt normaal gesproken theatershow CARO opgevoerd. Een bekende Efteling-ontwerper speelde voor Sinterklaas.


ZIE OOK: Pieten in Plopsaland dit jaar toch zwart ondanks 'Pietenpact'

"De Pieten die hierbij aanwezig zijn, hebben steeds hetzelfde uiterlijk als de Pieten in het Sinterklaasjournaal en bij de landelijke intocht", legt een woordvoerder uit.

Voor reguliere Efteling-bezoekers worden geen Sinterklaasactiviteiten georganiseerd. Daar is men enkele jaren geleden mee gestopt. "Uit onderzoek bleek dat voor gasten geen toegevoegde waarde te hebben", laat de voorlichter aan Looopings weten. De Efteling focust de laatste tijd steeds vaker op het verleiden van internationale bezoekers, die niets hebben met Sinterklaas.

Collegaparken als Duinrell en Slagharen laten al langer roetveegpieten rondlopen. Toverland kiest nog steeds voor traditionele Zwarte Pieten, al hebben sommige Pieten daar wel glitters en sterretjes op hun gezicht. Ook Plopsaland De Panne in België houdt dit jaar vast aan Zwarte Piet.

ZIE OOK: Woedende reacties op roetveegpieten in Duinrell: 'Sodemieter op'

Reacties