Disneyland Paris

Disneyland Paris wil twee keer zo veel bezoekers

28-11-2018, 14:55 uur | Reacties

Disneyland Paris heeft ambitieuze toekomstplannen. Het is de bedoeling dat de Disney-parken over ruim tien jaar fors meer bezoekers trekken. Ook het aantal hotelkamers moet gigantisch groeien. Dat staat in een openbaar masterplan over toekomstige uitbreidingen.

Vorig jaar waren de twee Disney-parken samen goed voor 14,8 miljoen bezoekers. "De bezoekerscapaciteit van de parken moet in 2030 verdubbeld zijn, door nieuwe attracties te openen in de bestaande parken en mogelijk door een derde park te bouwen", staat in het document.


ZIE OOK: Bouwplannen van nieuwe attracties Disneyland Paris opgedoken

Op dit moment beheert Disneyland Paris zes hotels en twee vakantieparken, met in totaal 5800 hotelkamers. Er zijn plannen om het komende decennium nog eens 14.700 hotelkamers bij te bouwen op een stuk grond ten noorden van de snelweg A4, richting Parijs.

Volgend jaar beginnen de werkzaamheden voor de reeds aangekondigde uitbreiding van het Walt Disney Studios Park, dat tot 2025 groeit van 27 naar 39 hectare. Er komen drie nieuwe themagebieden rond Marvel, Frozen en Star Wars. De investering van 2 miljard euro moet zorgen voor meer dan duizend nieuwe banen.

ZIE OOK: Bezoekersaantallen Disneyland Paris fors gestegen

Reacties