Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Walibi Belgium

Walibi Belgium werkt aan nieuw themagebied met darkride

28-11-2018, 20:28 uur | Reacties

De werkzaamheden voor een nieuw themagebied in Walibi Belgium zijn in volle gang. Het Belgische pretpark bouwt het gedeelte bij boomerang coaster Cobra deze winter om tot Karma World, met de nieuwe interactieve darkride Popcorn Revenge. Tegelijkertijd krijgt de achtbaan een nieuw likje verf.

"Na de halloweenperiode zijn we meteen begonnen met de metamorfose", vertelt een woordvoerster aan Looopings. De Cobra was geel met bordeauxrood. "We hebben nu een wit-grijze grondlaag aangebracht. De uiteindelijke kleur zal neigen naar beige-bruin en goud, zodat de baan volledig geïntegreerd wordt in Karma World."


ZIE OOK: Gigantische toekomstplannen Walibi Belgium: drie nieuwe achtbanen, tien nieuwe attracties

Verder is horecapunt Ice Cream Melody helemaal afgebroken. "Daar komt een restaurant met een groot terras aan het water", weet de voorlichtster. Het interieur van het naastgelegen eettentje Boogie Burger is inmiddels ook verdwenen. "Dit restaurant maakt plaats voor de wachtrij van de nieuwe attractie Popcorn Revenge."

Punten scoren
Karma World staat in het teken van de Indiase filmindustrie Bollywood. Voor darkride Popcorn Revenge werken drie Nederlandse en Belgische fabrikanten met elkaar samen: Jora Vision, Alterface en ETF Ride Systems. Passagiers kunnen punten scoren door te schieten op stukken popcorn die tot leven zijn gekomen.

De attractie komt te liggen in het gebouw van het voormalige halloweenspookhuis Project InvaZion, dat eerder gebruikt werd voor bootjesdarkride Het Paleis van Ali Baba. Vorig jaar kwam al een ontwerp naar buiten. In september werden de karretjes van de nieuwe attractie gepresenteerd op een pretparkbeurs.

Kinderachtbaan
De opening van Popcorn Revenge vindt naar verwachting plaats in de lente of in de zomer. "De eerste steen is al gelegd", aldus de zegsvrouw. Walibi Belgium bouwt deze winter ook een nieuwe kinderachtbaan in het kindergebied Walibi Playland. Daarover wordt later meer informatie bekendgemaakt.

ZIE OOK: Karretjes van nieuwe attractie Walibi Belgium gepresenteerd

Reacties