Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Movie Park Germany

Movie Park Germany staat stil bij dood van bedenker SpongeBob

28-11-2018, 15:14 uur | Reacties

Movie Park Germany reageert verslagen op de dood van Stephen Hillenburg, de bedenker van tekenfilmfiguur SpongeBob SquarePants. Hillenburg overleed maandag op 57-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte ALS. In Movie Park Germany heeft de wereldberoemde gele spons een belangrijke rol.

Zo zijn in themadeel Nickland sinds 2007 twee grote SpongeBob-attracties te vinden: de interactieve waterattractie SpongeBob Splash Bash en de achtbaan Ghost Chasers. In hetzelfde gebied bevindt zich ook de souvenirwinkel SpongeBob Store. Daarnaast zijn er meet-and-greets met SpongeBob en zeester Patrick.


ZIE OOK: Eerste Nickelodeon-pretpark van Europa geopend

"Dit was voor ons een ontzettend droevig bericht", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "SpongeBob heeft een prominente rol gespeeld bij de transformatie van Warner Bros. Movie World naar Movie Park. Hij is uitgegroeid tot één van onze meest geliefde figuren in het park. We zijn Stephen Hillenburg ontzettend dankbaar voor zijn vrolijke creaties, die ook in de toekomst onze bezoekers zullen vermaken."

Nickelodeon
Stephen Hillenburg was oorspronkelijk biologieleraar. Later ging hij aan het werk als animator voor kinderzender Nickelodeon, waar in 1999 de eerste aflevering van SpongeBob SquarePants werd uitgezonden. Inmiddels zijn er honderden afleveringen, twee bioscoopfilms, een musical en meerdere computerspellen geproduceerd. De serie wordt vertoond in ruim tweehonderd landen.

Naast Movie Park Germany staan er ook SpongeBob-attracties in de pretparken Blackpool Pleasure Beach (Groot-Brittannië) en Parque de Atracciones de Madrid (Spanje). Verder opende vorig jaar een speciaal Nickelodeon-pretpark met verschillende SpongeBob-elementen in de Spaanse stad Murcia.

Plezier
Parque de Atracciones de Madrid heeft inmiddels ook van zich laten horen. "Het is een trieste dag in Bikinibroek nu de schepper van SpongeBob ons verlaten heeft", staat in een verklaring op Facebook. "Bedankt voor het tot leven wekken van een karakter waar we altijd plezier aan zullen beleven."ZIE OOK: Filmacteur uit attractie Movie Park overleden

Reacties