Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland maakt entreeprijzen voor 2019 bekend

21-01-2019, 17.47 uur

Walibi Holland verhoogt de prijzen van entreekaarten en abonnementen. Een toegangsbewijs kost dit jaar 34,50 euro in het laagseizoen en 36,50 euro in juli en augustus. Dat is 1 euro meer dan vorig jaar. Het gaat om de prijs aan de kassa.

Daarmee is Walibi op de Efteling na het duurste attractiepark van Nederland. Het Kaatsheuvelse sprookjespark vraagt in 2019 in het laagseizoen 40 euro en in het hoogseizoen 42 euro.

Via de website van Walibi zijn goedkopere tickets verkrijgbaar. Er wordt daar gewerkt met variabele tarieven, gebaseerd op de verwachte drukte. Zo kost een bezoek in april nu tussen 28,50 euro en 30,50 euro per persoon. Voor de Halloween Fright Nights in oktober gelden andere prijzen. Er zijn dan alleen kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop.

Korting
Een jaarabonnement gaat 82,50 euro kosten in plaats van 79,95 euro, een stijging van iets meer dan 3 procent. Wie vóór 6 april bestelt, krijgt 8 euro korting. De prijs van een parkeerabonnement blijft 17 euro voor een heel seizoen. Parkeren tijdens de halloweendagen is sowieso gratis.

Het aantal attracties in het park stijgt dit jaar niet. Weliswaar opent Walibi komende zomer de 36,5 meter hoge rollercoaster Untamed, maar die komt in plaats van de oude houten achtbaan Robin Hood. Untamed gaat naar verwachting op 1 juli open. Tot die tijd heeft Walibi dus één achtbaan minder dan voorheen.

Btw-verhoging
De prijsstijging heeft ook te maken met de landelijke btw-verhoging. Het lage btw-tarief in Nederland, waar entreekaarten voor attractieparken onder vallen, werd onlangs verhoogd van 6 naar 9 procent.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be