Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Spookhuis Phantom Manor in Disneyland Paris nog maanden dicht

26-11-2018, 14.05 uur

Het spookhuis van Disneyland Paris blijft nog maanden gesloten. Dat blijkt uit de bijgewerkte onderhoudskalender van het Disneyland Park. Phantom Manor is sinds januari 2018 dicht voor een enorme onderhoudsbeurt. Eigenlijk zou de attractie dit najaar weer opengaan.

In juni werd duidelijk dat de opening zou worden uitgesteld tot "begin 2019". Officieel stond Phantom Manor tot en met januari 2019 op de onderhoudskalender. Nu geeft Disneyland aan dat bezoekers nog tot maart 2019 geduld moeten hebben. Een exacte heropeningsdatum is nog niet bekend.

Dat zou betekenen dat het spookhuis zo'n veertien maanden lang niet toegankelijk is voor publiek. Nooit eerder was een grote attractie in Disneyland Paris zo lang gesloten. De renovatie van de naastgelegen mijntrein Big Thunder Mountain duurde dertien maanden, van november 2015 tot december 2016.

Phantom Manor ging in 1992 open. Disneyland Paris heeft nog maar weinig bekendgemaakt over veranderingen in de attractie. Er worden nieuwe effecten toegevoegd en er verandert iets aan de verhaallijn, vertelde Disney-imagineer Tom Fitzgerald eerder. Daarnaast wordt een oude geluidsopname van de legendarische horroracteur Vincent Price teruggebracht.

Op dit moment vinden de werkzaamheden voornamelijk binnen plaats. Het exterieur van de attractie is al sinds augustus uit de steigers.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be