Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Kabouterdorp Efteling oogt weer piekfijn na renovatie

30-11-2018, 09.59 uurBeeld: @promenadefotos

Een klassiek Efteling-sprookje heeft een grondige renovatie ondergaan. Dertien weken geleden verdween het Kabouterdorp in het Sprookjesbos achter schuttingen en steigers. Sindsdien zijn de gevels, daken, houtconstructies, deuren en kozijnen van drie grote kabouterhuizen opgeknapt of vervangen.

Ook het stucwerk is aangepakt. Verder werden decorstukken vernieuwd, zijn er enkele bosdiertjes toegevoegd en maken sommige kabouters nu geluid. Inmiddels zien de huisjes er weer piekfijn uit, blijkt uit een fotoreportage. De bouwhekken in het dorpje moeten nog weggehaald worden. Ook missen enkele bewoners nog hun kleding. Vanaf komend weekend verwelkomen de kabouters weer bezoekers.

Het Kabouterdorp opende in 1952. Daarmee was het één van de eerste sprookjes in het Sprookjesbos. In 1972 en 1980 volgden twee forse uitbreidingen.

Afgesloten
Eén onderdeel van het sprookje blijft ook na de renovatie afgesloten. Het gaat om drie simpele paddenstoelen waar kinderen vroeger doorheen konden lopen. Dat gedeelte is al sinds het najaar van 2017 niet toegankelijk. De Efteling heeft nog niet bekendgemaakt wat ermee gaat gebeuren.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be