Efteling

Foto's: Kabouterdorp Efteling oogt weer piekfijn na renovatie

30-11-2018, 09:59 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

Een klassiek Efteling-sprookje heeft een grondige renovatie ondergaan. Dertien weken geleden verdween het Kabouterdorp in het Sprookjesbos achter schuttingen en steigers. Sindsdien zijn de gevels, daken, houtconstructies, deuren en kozijnen van drie grote kabouterhuizen opgeknapt of vervangen.

Ook het stucwerk is aangepakt. Verder werden decorstukken vernieuwd, zijn er enkele bosdiertjes toegevoegd en maken sommige kabouters nu geluid. Inmiddels zien de huisjes er weer piekfijn uit, blijkt uit een fotoreportage. De bouwhekken in het dorpje moeten nog weggehaald worden. Ook missen enkele bewoners nog hun kleding. Vanaf komend weekend verwelkomen de kabouters weer bezoekers.


ZIE OOK: Woede over Facebook-bericht Efteling: 'Vrouwonvriendelijk en seksistisch'

Het Kabouterdorp opende in 1952. Daarmee was het één van de eerste sprookjes in het Sprookjesbos. In 1972 en 1980 volgden twee forse uitbreidingen.

Afgesloten
Eén onderdeel van het sprookje blijft ook na de renovatie afgesloten. Het gaat om drie simpele paddenstoelen waar kinderen vroeger doorheen konden lopen. Dat gedeelte is al sinds het najaar van 2017 niet toegankelijk. De Efteling heeft nog niet bekendgemaakt wat ermee gaat gebeuren.

ZIE OOK: Grote opknapbeurt voor oud Efteling-sprookje

Reacties