Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling mag voorlopig niet uitbreiden: 'Wij wachten af'

13-12-2018, 11.50 uur

De Efteling mag voorlopig niet beginnen met de bouw van een nieuwe attractie. Het sprookjespark heeft al jaren plannen voor een uitbreiding van drie hectare, tussen het Efteling Hotel en de Python. Daar zou in 2021 een grote attractie moeten openen.

Het bijbehorende bestemmingsplan werd in september unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad van Loon op Zand, maar bij de Raad van State zijn vervolgens verschillende bezwaren binnengekomen. Vier partijen hebben een beroepsschrift ingediend. Daardoor treedt het bestemmingsplan op dit moment niet in werking.

In januari wordt meer informatie verwacht over de inhoud van de beroepsschriften, laat een woordvoerster van de gemeente aan Looopings weten. Dan wordt ook de datum van de zitting voor de behandeling bekendgemaakt.

De Efteling baalt van de extra vertraging. "We hadden het enigszins verwacht, maar natuurlijk niet gehoopt", zegt een voorlichtster. "We hebben hier de laatste jaren hard en zorgvuldig met veel partijen aan gewerkt. Maar we begrijpen het uiteraard dat mensen gebruik maken van hun recht."

Het attractiepark ziet de juridische procedure naar eigen zeggen met vertrouwen tegemoet. "Wij wachten nu af wat er uit de procedure komt." Eigenlijk was het de bedoeling dat de nieuwe attractie al in 2020 zou openen. Of het openingsjaar opnieuw uitgesteld moet worden, is nog niet duidelijk. "Naar verwachting komt er medio januari meer informatie over wat dit betekent voor onze plannen."

In 2020 opent de Efteling al wel een dubbele familieachtbaan. Die komt in plaats van de Bob.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be