Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Spirou Provence

Frans pretpark opent Marsupilami-achtbaan in 2019

22-11-2018, 09.01 uur

Een Frans pretpark opent volgend jaar een achtbaan rond strip- en tekenfilmfiguur Marsupilami. In attractiepark Parc Spirou komt een roller ball coaster van fabrikant Ride Engineers Switzerland te staan. Dat is een verticaal gebouwde achtbaan met scherpe bochten, waarbij de schommelende karretjes zich aan de zijkant van de baan bevinden.

"Het is een heel bijzondere achtbaan met een uniek parcours", laat het park weten. Passagiers gaan niet over de kop. "Plezier voor kinderen en volwassenen is gegarandeerd." De eerste roller ball ter wereld opende afgelopen maand in het Duitse pretpark Schwaben Park.

Parc Spirou ging in juni 2018 open met twaalf attracties die in het teken staan van stripfiguren als Robbedoes en Lucky Luke. Naast de Marsupilami-achtbaan opent het park volgend jaar nog een groot aantal andere attracties, waaronder een waterbaan met boomstammetjes van fabrikant Hafema, een kleine spinning coaster van leverancier Preston & Barbieri en een 30 meter hoge star shape-thrillride van de firma Zierer.

Ook komen er een kinderspeelplaats, een parktreintje en een meet-and-greet met stripfiguren Bollie en Billie. Daarnaast heeft Parc Spirou een 90 meter hoge vrijevaltoren aangekondigd, gebaseerd op de animatiefilm Zombillenium (2017). Een vergelijkbare attractie stond tijdens de Halloween-periode ook al in het park. Het management belooft verder dat er meer decoraties en bomen toegevoegd worden.

Meer Parc Spirou Provence
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be