Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

'Disneyland Paris naait Britten met duurdere entreekaarten'

13-02-2012, 12.09 uur

Inwoners van Groot-Brittannië zijn woedend op Disneyland Paris. De Britten worden naar eigen zeggen keihard benadeeld door het pretpark. Fransen blijken tot wel 60 procent minder voor een entreekaartje te betalen dan buitenlanders.

Engelsman David Pascoe dacht goedkope tickets te kunnen scoren via de Franstalige Disneysite, maar zijn creditcard werd geweigerd toen bleek dat hij niet uit Frankrijk kwam. Een rekensom leert ons dat een Frans gezin met twee enfants 142 euro kwijt is aan vier entreekaarten, terwijl een buitenlands gezinnetje op dezelfde dag 228 euro betaalt.

Een woordvoerder van Disneyland doet nog een poging om het verschil goed te praten. "We hebben voor elk land een ander aanbiedingspakket. Dat doen heel veel toeristische attracties, hoor." Daarmee neemt koopjesjager Pascoe geen genoegen. Hij roept heel Europa op om ten strijde te trekken tegen de Disney-discriminatie.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be