Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Miniworld Rotterdam

Miniatuurpretpark Rotterdam in de problemen door warme zomer

20-11-2018, 17.27 uur

Miniatuurpretpark Miniworld Rotterdam heeft een lastige zomer achter de rug. Door het warme weer lieten mensen de overdekte attractie massaal links liggen, vertelt directeur Marc van Buren. Dat zorgt nu voor financiële problemen. In de zomermaanden kwamen er 12.000 bezoekers minder dan in voorgaande jaren.

"Dus dat is wel een flinke hap", aldus Van Buren. "Het is stressvol. Het is een lastige tijd geweest. We moeten niet nog zo'n zomer hebben." Hij vreest voor de toekomst. "Misschien komt de ellende - te weinig geld om te kunnen blijven draaien - al eerder. Dat zou potentieel tot sluiting kunnen leiden. Dat hopen we niet, maar de bedreiging is reëel op dit moment."

Miniworld Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland, met een oppervlakte van zo'n zeshonderd vierkante meter. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw gedeelte met maquettes gebaseerd op Groot-Brittannië. Van Buren: "Het gaat zo snel als de inkomsten toelaten."

Het liefst ziet de directeur dat Miniworld Rotterdam verhuisd wordt naar een ander pand. "We zitten toch een beetje uit de loop. Dan kom je erachter dat de locatie beter zou kunnen." Vanwege de tegenvallende bezoekersaantallen zit een verhuizing er op korte termijn echter niet in.



Meer Miniworld Rotterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be