Miniworld Rotterdam

Miniatuurpretpark Rotterdam in de problemen door warme zomer

20-11-2018, 17.27 uur | Reacties

Miniatuurpretpark Miniworld Rotterdam heeft een lastige zomer achter de rug. Door het warme weer lieten mensen de overdekte attractie massaal links liggen, vertelt directeur Marc van Buren. Dat zorgt nu voor financiële problemen. In de zomermaanden kwamen er 12.000 bezoekers minder dan in voorgaande jaren.

"Dus dat is wel een flinke hap", aldus Van Buren. "Het is stressvol. Het is een lastige tijd geweest. We moeten niet nog zo'n zomer hebben." Hij vreest voor de toekomst. "Misschien komt de ellende - te weinig geld om te kunnen blijven draaien - al eerder. Dat zou potentieel tot sluiting kunnen leiden. Dat hopen we niet, maar de bedreiging is reëel op dit moment."


ZIE OOK: Bijzondere video toont details van vergeten Efteling-attractie

Miniworld Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland, met een oppervlakte van zo'n zeshonderd vierkante meter. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw gedeelte met maquettes gebaseerd op Groot-Brittannië. Van Buren: "Het gaat zo snel als de inkomsten toelaten."

Het liefst ziet de directeur dat Miniworld Rotterdam verhuisd wordt naar een ander pand. "We zitten toch een beetje uit de loop. Dan kom je erachter dat de locatie beter zou kunnen." Vanwege de tegenvallende bezoekersaantallen zit een verhuizing er op korte termijn echter niet in.ZIE OOK: Toverland teleurgesteld over bezoekersaantallen: 'Maar het lag niet aan ons'

Reacties