Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris viert verjaardag Mickey Mouse op verkeerde dag: fans boos

16-11-2018, 11.32 uur

Disneyland Paris heeft een heleboel Disney-liefhebbers teleurgesteld. Op zondag 18 november viert Mickey Mouse zijn 90e verjaardag. Veel toegewijde fans hebben een bezoekje aan Disneyland gepland om bijzondere festiviteiten rond het jubileum bij te kunnen wonen. Vanochtend werd echter bekend dat de verjaardag in Parijs al op zaterdag 17 november gevierd wordt.

Dat zorgt voor een stroom van negatieve reacties op social media. "Ik mag toch hopen dat ze zich vergist hebben in de datum" schrijft ene Pennie op Twitter. "Ik ben er alleen de 18e, voor Mickey's échte verjaardag." Dennis van Tiel: "Waarom niet op zijn daadwerkelijke verjaardag?" Daryl-Rhys Taylor: "Maar ik kom op zondag aan..." Ook ene Paul is in paniek. "De verjaardag hoort zondag te zijn. Nu ben ik mijn tijd aan het verdoen. Wat is dit voor totale onzin?"

"Waaat?!?!", jammert Sean Nash. "En dit horen we nu", verzucht iemand die zich The DLP Geek noemt. "Het is veel te laat om mijn vlucht te wijzigen. Dit is een lachertje. Ik ben te kwaad om op te schrijven hoe ik me voel." Charlotte Warson: "Wij hebben speciaal geboekt om er op de verjaardag te zijn, niet de dag ervoor." Nikki van Zoom: "Logisch, een dag van tevoren. Laten we kerst en Sinterklaas ook meteen een dag eerder doen."

"Misschien werken ze daar niet op zondag?", grapt Max O'Neil. "En is er zondag dan ook iets te doen?", wil Vanessa Matthijs weten. "Ik kom speciaal daarvoor." Clare Stevens is bang dat ze haar kinderen teleur moet gaan stellen. "Ik mag verdomme hopen dat er op zondag ook iets gebeurt. De kinderen willen alles zien." Alecia: "Laat het maar aan Disneyland Paris over om te blunderen met de datum."

Op 18 november 1928 ging de korte Disney-animatiefilm Steamboat Willie in première. Dat wordt gezien als het officiële debuut van Mickey Mouse.

Wat Disneyland Paris zaterdag precies gaat doen, is nog niet bekendgemaakt. Een woordvoerster benadrukt in een reactie dat de shows en parades met Mickey Mouse tot en met 6 januari dagelijks voor alle bezoekers te zien zijn. Zaterdag zou vooral in het teken staan van livestreams op Facebook. De parade Disney Stars on Parade begint daarom bij hoge uitzondering om 12.00 uur in plaats van 17.00 uur.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be