Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Hoogte van nieuwe achtbaan Walibi Holland bekend

16-11-2018, 16.02 uur

Walibi Holland heeft de hoogte van de nieuwe achtbaan Untamed bekendgemaakt. De spectaculaire hybrid coaster, die in juli 2019 opengaat, wordt gebouwd bovenop de constructie van de oude houten achtbaan Robin Hood. Die was 32 meter hoog.

Untamed wordt 36,5 meter hoog, 4,5 meter hoger dan voorganger Robin Hood. Dat onthult het pretpark in het eerste deel van een documentairereeks over de bouw van de nieuwe achtbaan. Op dit moment wordt de oude coaster ontmanteld.

Het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction (RMC) gaat het overgebleven houten geraamte uiteindelijk verstevigen en verhogen. Daarna wordt er een stalen rail op gemonteerd. Ook de topsnelheid komt hoger te liggen dan voorheen. Robin Hood ging 80 kilometer per uur. Bijzonder is bovendien dat RMC-achtbanen inversies kunnen bevatten.

Met een hoogte van 36,5 meter wordt Untamed hoger dan de bestaande Walibi-achtbanen Xpress (26 meter), Condor (31 meter), Lost Gravity (32 meter) en Speed of Sound (35,5 meter). Goliath is met 47 meter nog steeds de recordhouder in de Benelux, al wordt dat record binnen enkele jaren gebroken door een nieuwe mega coaster van zusterpark Walibi Belgium.



Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be