Walibi Holland

Hoogte van nieuwe achtbaan Walibi Holland bekend

16-11-2018, 16:02 uur | Reacties

Walibi Holland heeft de hoogte van de nieuwe achtbaan Untamed bekendgemaakt. De spectaculaire hybrid coaster, die in juli 2019 opengaat, wordt gebouwd bovenop de constructie van de oude houten achtbaan Robin Hood. Die was 32 meter hoog.

Untamed wordt 36,5 meter hoog, 4,5 meter hoger dan voorganger Robin Hood. Dat onthult het pretpark in het eerste deel van een documentairereeks over de bouw van de nieuwe achtbaan. Op dit moment wordt de oude coaster ontmanteld.


ZIE OOK: Foto's: sloop van Walibi-achtbaan in volle gang

Het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction (RMC) gaat het overgebleven houten geraamte uiteindelijk verstevigen en verhogen. Daarna wordt er een stalen rail op gemonteerd. Ook de topsnelheid komt hoger te liggen dan voorheen. Robin Hood ging 80 kilometer per uur. Bijzonder is bovendien dat RMC-achtbanen inversies kunnen bevatten.

Met een hoogte van 36,5 meter wordt Untamed hoger dan de bestaande Walibi-achtbanen Xpress (26 meter), Condor (31 meter), Lost Gravity (32 meter) en Speed of Sound (35,5 meter). Goliath is met 47 meter nog steeds de recordhouder in de Benelux, al wordt dat record binnen enkele jaren gebroken door een nieuwe mega coaster van zusterpark Walibi Belgium.ZIE OOK: Walibi Belgium bouwt hoogste en snelste achtbaan van de Benelux

Reacties